bauci Creative Commons License 2005.07.14 0 0 1385

Na GRPK szétszedés projekt leállt. Este még volt egy kis időm, mondom, ez pont elég a szán szétszedésére. (GRP-nél ez összerakással < 30 perc). Ráadásul a GRPK-ban nincsenek azok az alkatrészek, amik lefele nyomják az ütőszeget, tehát 2 elugró darabbal kevesebb.

Innentől ezt csinálja akinek 3 anyja v. megfelelő műszerei vannak.

Ütőszeg betol, rögzít. Gondoltam innen OK, biztosító (ami egyébként elég jól jár) kiemelem. Hát nem. Körben ugyan jól mozog, de kijönni nem akaródzott neki.  GRPK szán jobb oldalról ugye zárt, tehát innen nem tudtam nyomással segíteni. Na mondom, alányúlok egy csavarhúzóval, finoman, az segít. Mikor a csavarhúzó már a szánon levő barniítást és a bemarásokat kezdte sérteni, gondoltam, ez így nem lesz kerek. Biztosító köszönte, jól érezte magát.

Na velem nem tolsz ki, induljunk a hüvelyvonó felől. A karmocskát olyan erős rugó tartja, hogy a kezem és ujjam ment szét, de kiemelni nem tudtam.

Ötlet, hogyan tovább? Lehet, hogy elviszem a FÉGbe, ott szészedetem (csak vannak célszerszámaik), lekrómoztatom, majd összerakom/rakatom.

Amíg a szánnal nem boldogulok, nem érdemes hozzáfognom, ill. végigvinnem a tokhoz/tokot sem.

Kezdetben duo-tone-ban gondolkodtam, de elbizonytalanított az a hozzászólás, hogy 8 nap után megadja magát a gyári felületkezelés. Lehet, hogy nem szeretem a tele krómot, de praktikusan mégis ez lenne az igazi?