köszi a mailt, majd ha szabin leszek lefordítom, bár irodalmi szöveget nem könnyű, de remélem nem olyan nehéz a nyelvezete, Gackt-ot ismerve:) nem szokott bonyolultan fogalmazni, általában egyszerű, de lényeglátó (legalábbis az interjúkban). persze a dalszövegei nem könnyűek, mert többrétegűek, olyan képeket is használ, amit nehéz érteni, mit is akar mondani vele.
jah, visszatérve Gackt beszólására, mert 'lefordítottam', szóval érdekes, ugyanazzal érvel, amivel én is megvédtem. azé' az furcsa a koreaiktól, hogy meg sem kérdezték, hogyan óhajt fellépni, ha kicsit is ismernék, tudnák, hogy G. sosem plébekel koncerten, inkább belehalna, mint ezt tegye. az egy dolog, hogy náluk bevett szokás az ilyesmi, de most egy külföldi előadóról volt szó, aki nem egy huszadrangú popsztárocska. ez mondjuk hozzátartozna az intelligenciához, vagy ilyesmi (már részükről). az oké, hogy D-Korea nem Japán, már fejlettségi szinten (inkább balkán:), de ott is műxik pop-rockipar és nem is rosszul. ami G. keménységét, durva megfogalmazásait illeti, szintén meg kell védjem, bár tényleg szokatlan tőle ez a agresszív hangnem, stílus. el tudom képzelni, mennyire szarul eshetett neki a sok kritizáló levél, azok után, hogy megtanult koraiul, elkészítette az új nagylemez koreai verzióját, stb., vagyis mindent a koreai fanoknak teljes szívből, ők meg így reagálták le ezt a kellemetlenséget, ahelyett, hogy a igazat adtak volna neki. jó, gondolom ez a fanoknak csak egy kis része, de akkor is... azé' leeshetett volna nekik az is, hogy G. nem narcisztikusságból szeret élőben énekelni, hanem hogy nekik (fanoknak) jobb legyen, ne egy műnyag műsort kapjanak. na mindegy, Korea még itt tart:)
a végén azt a gyomros terminust nem egészen értem, valami olyasmit akart ezzel mondani G., hogy: még mindig csomóval a gyomromban élek, vagy hasonló?
---------------
nagyon köszi a cd-ket. már megnéztem, kivéve a Yoshiki-Gackt gasztronómiai találkozót, mert az otthoni gépem nem tudja lejátszani, majd behozom ide, itt műxik.
Chachamaru albuma nagy meglepetést okozott, piszok jó szerintem, már értem, miért van benne a best3-ban, mint gitáros. Gackt hangjára egyből felkaptam a fejem, mikor abban az egy számban énekel (pedig nem tudtam). Chacha tökjó fej, de ki énekel, csak nem ő??
hide: tökjóóóóóóóóóóóóó:)))))))))))
Yoshiki - Roger Taylor: jah, szép a szám, amit énekel. Yoshiki mint mindig, beszarás:)
Yoshiki: Anniversary. csodás, teljesen meghatódtam. Yoshi-ban egy Szjatoszlav Richter veszett el, meg mondjuk egy Beethoven. letaglózó. isteni pianista:) ja, és tudom ő komponálta, hangszerelte, meg minden. látszott, hogy Akihito császárnak és nejének is nagyon tetszett. Yoshi-ra egész japán büszke lehet (az is:)
Last Live: katartikus, továbbá no comment:) ugye már láttam, ez egy bővített változat.