Krampuszka1!
Nem értem a kérdést. Miféle olcsó üvegház?
De ha te vagy az, akivel egy másik fórumon ez ügyben írogattunk, akkor azt üzenem, hogy ezzel a kis mellényúlással együtt is bőven a felétől kevesebből kijövök, mint amit te kívánsz e célra költeni. Az iróniádat pedig gyakorold máson.
Adam q007!
Azért nem alkalmas tetőnek mert egy nagyobb jégveréstől, vagy a háztetőről viharban lehulló cseréptől beszakad. Anyagi kár, balesetveszély, 1-2 üvegszem kicserélése nagy macera. Az oldalfalak ebből vannak, arra tökéletes.
A tetőre cserepet nem akartam, polikarbonát ügyben buta voltam, biztonsági üveget drágállottam.
Utólagos értesüléseimből tudom és másoknak is okulás folytán ide írom :
-megoldhattam volna a mostani üveget is úgy, hogy le biztonsági fóliáztatom, de ezzel csak annyit érek el, hogy nem hullik az egész a nyakamba, ha betörik. De ugyanúgy betörik, mert a fóliát belülre ragasztják, és az ára többre jön ki, mintha eleve biztonsági üveget tetettem volna fel.
- a biztonsági üveg is ugyanúgy betörik egy nagyobb jégesőkor, mint a hőszig.üveg, csak éppen nem szilánkosra. Sérülést nem okoz, anyagi kár viszont van. Persze, ha egy, vagy több cm vastag biztonsági üveget veszek az már tuti, de hát ugye nem vagyok krőzus.
- vastag hőszig.üveg 20-tól felfelé az árát sokallom, szintén betörik, stb...
- cserép olcsóbb, de ugye (kézenfekvő) nem világos.
-polikarbonát távolról sem annyira szép, mint az üveg. Viszont biztonságos. Nem törik, UV szűrős, időjárás álló, hőszigetelő és könnyű.
Először csak szépet akartam, mostmár pedig inkább biztonságosat, mert nem csak ritkán nézek majd oda be, hanem sokat vagyunk ott, főleg a gyerekeim. Amikor nekiálltunk építtetni egy helyen láttam csak polikarbonátot de az borzasztóan nézett ki. Most már találtam szebbeket is. Víztiszta, vastag bordás, három légrétegű. Az ára annyi, mint a hőszigetelő üvegé, de szinte örökös. Olcsóbban akartam megúszni, nem jött össze, úgyhogy most próbálok pénzemnél maradni, úgy, hogy a fölösleget eladom. Jelentkezzen, aki még sohasem hibázott.
Tanulság: A mesteremberek. A legtöbbje jó pénzért mindent elvállal, mindent, még azt is amihez nem ért. (És én pont egy ilyennel akadtam össze) Egyszerűbb lett volna, ha azt mondja: nem vállalom, beszéljen előbb tetőfedővel, üvegessel, bádogossal stb..
A legjobb eredményt akkor érjük el:
1) Ha saját magunk nézünk utánna mindennek, és saját magunk szerezzük be az anyagot. Akkor nem húznak meg, olyan lesz a végeredmény amilyet akarsz, s ha nem jó, a hibás te vagy, nincs rossz szájízed, hogy átvertek.
2.) Ha egy böcsületes mesteremberrel akadsz össze, de az ritka mint a fehér holló.