Tyb Creative Commons License 2005.07.11 0 0 277
Abban van igazság, hogy sokaknak nem tetszik a felvonulás azok közül is, akik egyébként nem homofóbok. És sajnos nem mehetünk oda mindenkihez elmondani, hogy a melegek nagy többsége valójában ugyanolyan hétköznapi ember, mint akárki más. Ezt inkább meg kéne mutatni, azaz a melegeknek fel kéne vállalniuk magukat, ha csak szűk családi/baráti körben is.
Addig viszont egyáltalán nem fog átjönni az embereknek a melegfelvonulás mondanivalója, és így szerintem többet árt a melegek ügyének, mint használ.

És én is egyetértek az előttem szólóval, hogy nem kell a melegeket sajnálni! Talán nem olyan könnyű az átlagos meleg élete, mint az átlagos heteróé, de én még egy meleget sem ismertem, aki ezért sajnálatra méltónak érezte volna magát.
Ami meg a vonulgató exhibicionistákat illeti: én nem kívánhatom, hogy ne vonuljanak, mert joguk van hozzá. Viszont az jó lenne, ha az emberek nem vennének minket egy kalap alá velük.

Egyébként azért érzik sokszor a melegek támadásnak azt, hogy az embereknek nem tetszik a felvonulás, mert a "támadók" legtöbbször azt mondják, hogy vonuljanak a melegek a hálószobába, ott azt csinálnak, amit akarnak. Na ja. Csak ugye az ilyen vélemények megfogalmazói nem gondolnak bele, ezzel mi mindentől fosztanák meg a melegeket.
Pl. jó lenne, ha végigsétálhatnék fényes nappal a párommal az utcán, kézenfogva, mert éppen érezni akarjuk egymás érintését. Jó lenne, ha a munkahelyemen én is kitehetném a fényképét, mint bárki más. De nagyon kevés munkahely van ebben az országban, ahol ezt tényleg megtehetem. Örülnék, ha anélkül mehetnék el inni egy heteró barátommal, hogy ő a haverjai csipkelődő megjegyzéseit halgassa előtte és utána. Jó lenne, ha a felsőoktatási kollégiumok "otthonteremtő programja" (miszerint hivatalosan vagy félhivatalosan lehetővé teszik a felsőbbéves hallgatókból álló pároknak, hogy egy három-négy ágyas szobában ketten lakjanak) kiterjedhetne az egynemű párokra is. És így tovább, rengeteg területet sorolhatnék, ahol a melegek nem az egyenlő jogok, hanem az emberi megértés hiánya miatt szenvednek hátrányt a heterókkal szemben. Ezen mondjuk semmiféle melegfelvonulás nem fog segíteni, de az biztos, hogy nem kérünk abból a sorsból, amit az ilyen "nemtetszikafelvonulás"-emberkék szánnak nekünk.
Előzmény: compton_ (262)