Szia Évi!
Köszi az infót, bár én a banán-talajra kérdeztem rá:) Amúgy a citromfácskákkal sem ártana valamit csinálnom, mert a vadcitromot kivéve, mindegyiknek sárgás a levele, lehet, hogy vashiányuk van.
Vannak fényképek, de ritka ócska géppel lettek csinálva, és elég vacak minőségűek. A licsi még elég kicsi, olyan 15 centi magas lehet, elég lassan növöget, meg kicsit betegesen néznek ki az utolsó levelei, gondolom valamilyen tápanyagból hiányt szenved, vagy nem a neki megfelelő helyen van tartva, sajna semmit nem találtam róla a neten, hogy hogyan kéne nevelni. Én a licsimagot is előbb csíráztattam, emellett a végéről lekapirgálgattam a kemény héjat, de kb a harmadánál abbahagytam, mert nemnagyon akart lejönni, és féltem, hogy esetleg megsértem a magot. Aztán mikor elkezdett csírázni, még egy kicsit kapartam le a maghéjból, mert úgy láttam, hogy az eléggé akadályozza a csírázásban, majd később elültettem. Először hajtott egy szárat, de az elszáradt, ekkor hajtott másik kettőt, most azok vannak meg, lehet, hogy az egyiket le kellene vagy kellett volna vágnom, hogy a másik jobban fejlődjön, de sajnáltam. Ja meg kelt egy vagonnyi kivi is magról