nos ha vegigolvassa valaki ennek a viszketeg futobolondnak a blogjaba beirt szoveget, egyertelmuen kiderul belole, hogy nem volt egyszer sem a helyszinen rendor, amikor le-fel maszkaltak. Ha meg nem voltak a fakabatok a kozelben, akkor kicsit vicces szamonkerni rajtuk, hogy nem intezkedtek. Azt meg ugye senki nem gondolja komolyan, hogy az osszes hidat, alul es feluljarot, kozuti es vasuti objektumot 24 oras, azaz allando felugyelet mellett kellene orizni? Olyan helybol, amely alkalmas egy terrortamadas veghezvitelere tobbezer van a varosban. Mindet keptelenseg ilyen modon felugyelni. A kepek szerint meg a szerkezet lentrol nemigen volt eszreveheto.
Mulasztott viszont az, aki a lanckamra karbantartasaert felel. Annak rendesen elzarva kellett volna lenie. Nem tudom MO-n mi az abra, anno a jugo seregben hidrobbantasra specializalt muszaki egysegnel szolgaltam. Az zagrabi hidak mindegyike rendelkezett robbantoaknakkal (elore elkeszitett melyedesek, amelyek - ha a vedelmi strategia ugy koveteli meg - megkonnyitik a hid felrobbantasahoz szukseges robbanoanyagok elhelyezeset. Na ezekhez, es a karbantarto helysegekhez - "liftekhez" csak ugy, a civilik nemigen ferkozhettek hozza. Rendesen el voltak zarva, es a megfelelo laktanyaparancsnoksag orizte a kulcsokat hozza.
Ami meg tomcat betelefonalasat illeti, annyira nem bolond, hogy bombaval fenyegetozzon beazonosithato radiotelefonrol, es azt sem hiszem el, hogy ha valaki azzal telefonal a yardnak, hogy bomba van a lanchidon, hogy akkor le se xarjak. Ez mar a mese habbal. Nyilvanvalo hazugsag, a kudarc elfedesere.
Mivel a taviranyitos szerkezet is "megsemmisult", szerintem az is necces. Valoszinubb, hogy "manualisan" akartak ok azt a felvonulokra boritani, csak valamit elbenaztak, nem jutottak fel idoben, vacakoltak a zarral, es kestek. Tul bena a csavo. Csak a pofikaja hatalmas.