Beni papa Creative Commons License 2005.07.10 -1 0 1151

Többen megkérdezték már, de most én is megteszem: Honnan veszed a bátorságot, hogy valakit lebunkózól mert nyaralása alatt esetleg nincs minden este pénze étteremben enni, vagy valamelyikőjük orvul el mer hozni otthonról egy rántotthúst, amit aztán neadjisten el is fogyaszt?

Én elég régóta olvasom a topicot, és sokat mosolyogtam már az itt leírt dolgokon, tudva, hogy minden népnek meg vannak a sokszor komikus és/vagy néha szánalmas, jellemző utazási szokási. A korábban leírt dolgokat én is megtapasztaltam már, de az, hogy itt az utóbbi néhány hétben pár félművelt  szervezett bunkó-clubbot hozott létre, az nem hiszem, hogy tolerálható volna. 

Senkinek semmi köze ahhoz, hogy egy család este étteremben eszik-e, vagy visszavonul az apartmanba, és ott különös kegyetlenséggel elfogyasztanak fejenként 1 db otthonról hozott rántotthúst. Ha ezt bajnak látod, akkor komolyan magadba kellene nézned. Ettől még a tömegturisták hülyeségei megállják a helyüket, de ez nem.

Ha én is ilyen kekec sznob volnék,és bárhol találkoznánk a világban, biztos találhatnék olyan szokásodat, viselkedésedet, amely alapján elmondhatnám, hogy 'ejj de bunkó ez a Jacqeus'...

A másik oldala pedig az, hogy a komplett házat magukkalcipelő, muskátlit a mobilház ablakában elhelyező, asszony otthon krumplit pucolós német turisták is igen mókásak tudnak lenni, a németek ugyanúgy cikizik egymást ezért, de ettől nem sokan gondolják úgy, hogy ők bunkók lennének (legalábbis ezért nem :).

Csak a tisztánlátás kedvéért: Ha valaki nem tartja be az alapvető udvarisassági formákat az bunkó, ha valaki minimálisan tájékozatlan, és hülyeségeket csinál, vagy kérdez, az buta és max. szánalmas, de hogy a magánszférájában ki, mit, miért, és hogyan old meg ahhoz neked sincsen semmi, de semmi közöd.

Mondom ezt többek között azért, mert ez is egy alapvető udvariassági forma... :-OOO

Előzmény: Jacques de Molay (1116)