szerintem a márka lényegtelen, mindenből ki lehet fogni szériahibást vagy eldurranhat a készülékben valami, meg aztán a jászberényiek kivételével lehet, hogy mindent kínában gyártanak :) én legalábbis így indultam neki hűtőt keresni, és még életemben nem hallottam az aristonról, amikor pár éve megvettem. sőt a név alapján azt hittem, orosz... aztán kaptam egy 190x70x60 cm-es, nettó 316+74 literes cuccot 120-ért, mindenki döntse el, mennyire volt jó buli, nekem (egyelőre, mert vígan muzsikál, kop-kop) megérte a köv. miatt:
ami számomra fontos szempont volt:
- no frost fagyasztórész (amikor hűtőt kerestem, alig 1-2 ilyen modell létezett a piacon)
- 70 centis szélesség (2 nagy fazék elférjen egy polcon)
- óriási hűtőtér (csak ketten vagyunk (még), de egy-két polc mindig tele van joghurttal)
- A energiaosztály
- üvegpolcok
- megfordítható ajtónyitás (az ajtóhűtéses LG-k ezzel sajnos kiestek, pont balos hűtő kellett)
- jó ajtóbeosztás és sok tojástartó :)
- min. 100 literes fagyasztórész (ez az egy nem teljesült, de ebben is elférünk, nincs kert meg vetemény...)
- nem ártott volna még: 2 kompresszor
ami nekünk nem fontos, de van:
- 0 fokos fiók (tényleg sokáig eláll benne a felvágott meg a sajt)
- gyorsfagyasztás meg minden
- hatalmas, praktikusan nyitható zöldséges fiókok (valami páraszabályzónak becézett vicces tolóablakkal)
amin meglepődtem a használat során (néhány ezeréves albérletes lehel elnyűvése után):
- a kaják nem veszik át egymás szagát! az antibaci bevonat és a levegőkeringtetés/páramentesítés miatt gyakorlatilag nyitott edényeket is beletehetek (egyetlen kivétel a fokhagymás ételek... de néhány órán belül annak a szaga is felszívódik)
ja, mintha a penész is ritkább vendég lenne, pedig nem az étkezési vagy vásárlási szokásaink változtak.
ami szerencsére a mostani hűtők már mind tudnak:
- zárt hát (ne porosodjon, ne forrósodjon fel)
- görgős láb (néha takarít mögötte az emberfia)
ami még lényeges lehet:
- zajszint (kis konyhában éjszaka már 40 decibel is dübörög )
tekintve, h egy csomó készülékre van 0%-os hitel, én az árral nem különösebben törődtem, mert úgy gondoltam, egy hűtő elég sok időre szól, hogy fizessek a kényelemért, ha úgy alakul. még egyszer mondom, nekem tök mindegy volt, mi a márkája, ha kielégíti a kívánalmaimat (amit egyébként még a bosch egyik készüléke tudott, de az 200e lett volna...)
a lehető legalacsonyabb fokozaton menetem nyáron is úgy, hogy legtöbbször legalább 3/4-éig tele van. fogyasztást még soha nem mértem (az olaszok tényleg trehányak, kiderülhet, hogy van eltérés a hivatalos adatokhoz képest, bár ezt a gépet konkrétan a törökök gyártották), de szinte éjjel-nappal két számítógép megy, villanytűzhely van, és nem egetrengető a villanyszámlánk. a konyhám egyébként kicsi, eza böhöm a sarokban áll, és úgy nem tűnik monstrumnak.
ppmoni, majd azért tudasd velünk, mit vettél, ha már itt koptatjuk a szánkat :)