Jippiájé:))))
Szólíthatlak Utolsó Reményemnek?:))))
Komolyan: tegnap felhívtam a területileg illetékes Közig. Hiv. építési osztályát, érdeklődtem, hogy van-e valami esélyem, azt mondták, hogy az építési engedély fellebbezési határideje után már nem tudok lépni...
Azt is mondta a hölgy, hogy az engedélyezés során nincsen olyan pillanat, amikor szomszédok beleegyezését kellett volna kérnie az építtetőnek...:(
Az idősotthon a napozóteraszunkra, a tűzrakónkra, a homokozónkra, és a pancsoló-medencénkre néz rá (meg az egész kertre), mi mindent engedélyezve, hivatalosan építettünk.
Ha az ablakomra függönyt teszek, a kertemet akkor sem tudom lesátrazni:(
Ráadásul a tetőtérból nyíló, azaz tervezett ablakfülkék (a kerítésünktől öt méterre lévő házon), a negyedik szinten nyílik majd.
Persze, mindezt "nem hivatalos" forrásból tudom, mert másfél hete nem tudunk belenézni a tervekbe, először a terveket nem találták, most meg a jegyző nem üzemel...
Én is úgy gondoltam, hogy szakértővel mennék mindenféle hivatalhoz, de addig, amíg nem kaptam megerősítést itt arra, hogy még van remény a tervek módosítására, addig szakértőt sem kerestem.
Hétfőn már lesz szakértő, meg jegyző is.
Sietni akarok, hogy ne bontás, hanem megelőzés legyen a szomszédban, nem háborúskodni akarok velük, hanem megegyezni.:)
Másik kapcsolódó kérdés:
A jelenlegi magánszemély, aki az éppíttető, az E.Cs.Sz. Minisztérium szerint nem üzemeltethet ilyen intézményt, tehát más céget is be kell majd vonnia, ha felépül a ház. Ha a tulajdonjogokat ő átadja, akkor ugye minden engedélyeztetésnek újra kell indulnia?
Scperkb!
Neked is köszönöm, így már van mire szakértőt fogadnom!:)