ronintilla Creative Commons License 2005.07.08 0 0 116

Börzsöny Kerékpáros Topic túra:

2005.07.07.

Kismaros-Szokolya-Királyrét-Csóványos-Nagy-Hideghegy
-Nagybörzsöny-Ipolytölgyes-Letkés-Ipolyszalka-
Garamkövesd-Párkány-Esztergom.
Solymi papával reggel 7-kor indultunk KERÉKPÁRRAL! Gödöllőről Kismarosra. Cirka 1 és fél óra alatt  fel is értünk Vácon kersztül. Ott találkoztunk B.Istvánnal, R0fikével, Koller Andorral és a lányával Blankával.

A túráról a képeim: http://www.kep.tar.hu/akaido  /Börzsöny könyvtárban vannak.

Valahogy a piszok meredek tolós szakaszok nem látszanak, de hát ezeken a kaptatókon mindkét kezemmel próbáltam a bringába kapaszkodni, hogy el ne essek. Bár ez utóbbi cselekményt azért egyszer legalább előadtam némi sárdagasztással-iszappakolással előadva. :-)

Az országúti szakaszra(Nagybörzsöny-Ipolytölgyes-Letkés-Ipolyszalka-
Garamkövesd-Párkány) mintha elszállt volna a lábamból az erő, valszeg a piszokul kimerítő erdei kalandtúra miatt.

Sturovoban ettünk finom sztrapacskát, knédlit, némi sárgán habzó nedű kíséretében. :-)

Aztán mi az amatőrebb és fáradtabb szekció Esztergomból hazavonatoztunk, míg Koller Andor hazatekert! RESPECT! :-)

Azért solymival mi se úsztuk meg éjszakai bátorságpróba nélkül, mert Veresegyházáról a szadai emelkedőt meg nem úszva hazatekertünk. Így a reggeli távunk mellé, ami olyan 40km volt, maga a túra 65 km-t tett hozzá, és még az a kb. 7-8-9 km(nemtom pontosan) Veresről hazáig, szal túltejesítettük a 100 km-t :-)

Solymival nem is ketten, hanem 3-an értünk haza, mert otthon vettem észre azt a kis fekete élősködő kullancs nevezetű lényt aki valahogy legalább annyira szorosan kapaszkodott a lábfejembe, mint én a kormányba.

Ma regenáróldok: no biking, no bear, no kullancs! :-)