actionman Creative Commons License 2005.07.07 0 0 82
Mondom, en nem teszek egyenlosegjelet a torveny es Krisztus koze. De ezen kar vitatkoznunk.

Az üdvtörténetbe beletartozik a világegyetem teljes helyreállítása, és ez a vége

Igy van.

ez az esemény nem azonos az emberiség üdvözülő részének a mennyei dicsőségbe való bemenetelével.

Igaz. Nem mondtam kulon a vilag helyreallitasat.

a Paradicsomban már a Sátán jelen volt, hiszen különben kitől is kellett volna őriznie az embernek a Paradicsomot. Ennek alapján egyértelmű, hogy a világegyetem ill. a Föld megromlása az ember teremtése előtt következett be.

Nem ertek egyet. Nem latom az emlitett reszekben a Fold meg az ember teremtese elotti megromlasat. Miert is kellett volna ennek bekovetkeznie? Adamek elete konnyu volt, verejtektol mentes. Es az ember teremtese utan is azt mondta Isten, hogy eddig ok. "És látá Isten, hogy minden a mit teremtett vala, ímé igen jó. És lõn este és lõn reggel, hatodik nap. (1Moz 1,31)

Azt meg felettebb furcsallom, hogy az embernek a Satantol kellett volna oriznie a kertet (aki mar eleve ott is volt) - mintha az ember a Satannal kepes lenne szembeszallni (nem az ellenallasrol beszelek).

a Menny is csak akkor lesz kívánatos, ha tudjuk, mi van ott, nemcsak a kaput látjuk.

Igen, ez is benne van az evangeliumban. Hozzateve azt is, hogy az elkovetkezo eletrol azert nem tudunk mindent. Igy inkabb csak egy kedvcsinalot tud adni az egyhaz a mennyrol. Amit pedig az Irasbol nem tudunk meg a mennyrol, azt erosen ketlem, hogy egy 'szemelyes' kijelentesbol XY megtudhatja...

ActionMan
Előzmény: vfo (81)