Na, hagyjuk már a halászlét! Jobbat mondok!
A hétvégén Szilvásáváradon jártam és leteszteltem a pisztrángfelhozatalt. A következők voltak a dobogósak:
1. Pisztráng batyuban (Lovas étterem)
Sütőpapírba bagyulált egész befűszerezett pisztráng, mellette félbevágott friss paradicsom, zöldpaprika, zeller és egész fej fokhagyma. Egyszerű, ötletes és a pisztrángoz nagyon illő kreáció. Meglocsolva citrommal istenien finom volt!
2. Fokhagymás pisztráng (Villanegra, Szalajka völgy)
Szintén egyszerű finom pisztrángétel volt, a kelleténél jobban megsütve. Így viszont a szálkák teljesen átsültek és nem nagyon kellett velük bíbelődni.
3. Vajban sült petrezselymes piszrtáng (Fenyő étterem)
A pisztráng klasszikus elkészítési módja. Felejthetetlen marad estefelé azzal az egy pohár rajnai rizlinggel.
A jövő hétvégén lesz az "5. Pisztráng és Borfesztivál", ha tehetitek menjetek el, megéri!
Még annyit, hogy a Szalajka-völgyben, a halstavak központjánál lehetett kapni füstölt halat (pisztrángot, heringet makrélát). Nem volt drága és nagyon jól nézett ki...