luisen Creative Commons License 2005.07.03 0 0 39

Na, ma végre halat csináltam:

 

ez egy afféle mediterrán recept, de sokszor megcsináltam már és mindenki szokta szeretni, úgyhogy nem megijedni az édesköménytől! :-))

 

Tengeri halfilé kell hozzá, ám szerintem pisztránggal, afrikai harcsával is elképzelhető.

A halat befűszerezve (só bors, vagy halfűszer) megsütöd - akár roston, akár egy serpenyőben, esetleg a sütőben. 

A lényeg a köret, a hal "ágya": édesköményt össze kell vágni, aztán  olivaolajon, fokhagymával, egy-két szem felvágott paradicsommal és provanszi fűszerekkel megpárolni. Ha puha az édeskömény, kész, rá a halat, esetleg egy-két citromkarikát, és tálalható.

Ma én untam a kavargatást, ezért a sütőben csináltam: megfőztem egy pár felkockázott krumplit, kicsit pároltam egy serpenyőben az édesköményt, aztán egy tepsibe öntöttem a krumplit, rá a félig puha édesköményt és a tetejére raktam a halakat. At egész kb. 20 perc alatt átsült, nagyon finom lett.