Kalema Creative Commons License 2005.07.01 0 0 1953
Hát kezdem kapizsgálni, hogy milyen nehéz megtalálni a tökéletes kiskutyát, ha az embernek esetleg komolyabb célja van veke, eredményeket akar elérni egy adott területen.
Kaptam egy levelet egy Uszkár Klub tagtól, ami elgondolkodtatott (természetesen válaszolni fogok rá, csak idő kellett és kell, hogy átgondoljam a dolgokat, szerencsére nem válaszoltam rögtön az elolvasás után, mert már nem úgy gondolkodom, mint akkor)
Be kell valljam, hogy reális esélyt látok rá, hogy ha egyszer lehetőségem adódik majd (az egyetem és főiskola befejezését követően) komolyabban kutyákkal foglalkozni az első dolgom egy barna középuszkár beszerzése lesz, természetesen nem akárhonnan, minőségi, jó idegrendszerű, betegségektől szűrt kutyára gondolok.
És itt jönnek a problémák, Magyarországon egy tenyéztőre találtam utalást aki foglakozik ilyen kutyákkal, de honlapot pl. már nem találtam, pedig ez nálam fontos szempont lenne (lehet, hogy furcsán hangzik, de az én korosztályom fél élete már az internethez kapcsolódik).
És ez még semmi, ugyanis a külföldi tenyésztőkkel is hasolnló a helyzet, ahol van honlap, ott évek óta nem frissítették.
Pedig nem lennének nagy igényeim; egy-két referenciafotóval, eredményekkel és alomhírekkel már be is érném...
Hát elkeseredtem... :(

Hozzátenném azt is, hogy dícséretes a MUK honlapja, mégis a legfontosabb pontokon hiányos, pl. az eladó kölyköknél, és a tenyésztőkről sem találhatok rajta információkat... Pedig így lehetne igazán népszerűsíteni a fajtát, megfoghatóbbá, elérhetőbbé tenni.
Az én egyik vevőm (kiskutya) is először a MUK honlapján keresgélt, és szívesen kifizetett volna 100 000 Ft-ot is egy fehér középuszkár kölyökért...