tango30 Creative Commons License 2005.07.01 0 0 1946

Virdzsi!

Szerintem ha kint lakik a kutyus, nem ártana sürübben vinni kozmetikushoz. Télen is, nem annyira a nyírás miatt, hanem a ször ápolása végett. Báááár... ha tudsz rá idöt szánni, hogy naponta átfésülöd a szörét....

Én hetente szoktam, mióta én nyírom öket, mert most nem annyira hosszú a szörük... De régen bizony kellett kétnaponta, mert nagyon hamar csomósodott. Azért gondolom, hogy kinti tartásnál nem ártana naponta átkefélni.

Meg aztán a napi szörápolásnál meg lehet nézni tappancsokat, fülecskéket, meg úgy általában mindenhol. A bentieknél hamarabb észreveszi az ember a problémákat, mert mindig "kéznél" vannak.

Mindjárt látod, ha túlságosan gyakran nyalogatja magát, vagy rázza a fülét, vagy sántikál kicsit...

Ja, gondolkodom, hogy mikre kell még vigyázni, ha kint van... van pár növény, ami esetleg mérgezö lehet, magok, termések... (bár ezt ugye minden kutyánál figyelembe kell venni) Meg ha esetleg tesztek ki egérmérget vagy mittudomén, akkor arra vigyázzatok, nehogy a kutyus valahogy hozzáférhessen. Bocs, ha esetleg evidens dolgokat írtam volna;)

Előzmény: virdzsi (1943)