lokomotivum Creative Commons License 2005.06.30 0 0 912
Sziasztok Solaris rajongók! Nevem Feri, de ebbe a fórumba a lokomotivum névvel regisztráltattam magam. Ha nem is túlzott rendszerességgel, de azért szívesen látogatom ezt a fórumot, mert itt találok híreket anyagokat első számú kedvenc együttesemről. Hogyan is találkoztam a Solarissal? Kb.2-3 évvel ezelőtt a Tescoban nézegettem a CD-ket, és a kezembe akadt a Marsbéli krónikák. Eszembe jutott, hogy az 1980-as évek környékén hallottam néhány számot tőlük a tv-ben. Ha jól csalódom kb. abban azi dőben jelent meg a magyar zenei életben az East és a Color együttes is. Jól emlékszem?! ez utóbbi nem debreceni volt? Na a lényeg ezek közül nekem legjobban a Solaris tetszett. Igaz ami igaz, hogy ebben az időben leginkább a Syrius "Az ördög álarcosbálja" lemezét hallgattam, aztán nagy kedvencem volt a szlovák Collegium Musicum és a cseh (csehszlovák?) Blue Effect formáció Radim Hladikkal. Itt jegyzem meg hogy az egyik kedvenc számom a "Solaris" néhány taktusában az ő "Tea room" (hm, vajon jól írtam a címet?) című számuk részleteit vélem felfedezni. Na viszzakanyarodva a témához 1982-ben pedig élőben láttam őket néhány szám erejéig Dorogon egy nagyszabású rockfesztiválon. Nagyon tetszettek, de a rádióban nemigen hallottam őket, lemezükkel nem találkoztam így számomra az agy mélyebb rétegeibe kerültek. A memória egységek megmozdultak amikor 1980valahányban valamilyen táncdalfesztivál szerűségen fellépett és hatalmas sikerrel szerepelt a Vincze Lillával kiegészült és Napoleon Boulevard néven újjá alakult Solaris. Ez más hangzásvilág volt, de a betétekben fellelhető volt a régi stílusuk. Marsbéli krónikák: betettem a lejátszóba és meghallgattam. El lettem varázsolva. Újra és újra meghallgattam, késő éjjel lefeküdtem a padlószőnyegre a hangfalakat a fülem mellé tettem és úgy élveztem ezt csodálatos ZENÉT. Ettől fogva tudatosan kerestem lemezeiket. Így találtam és vettem meg a Solaris 1990 dupla CD-t, aztán hozzájutottam az első archív Cd-hez "Az első idők"-höz amit le is másoltattam magamnak. Később hasonló dolgok történtek a Live in Los Angelessel is. A Nostradamus hosszú ideig előjegyzésben volt részemre egy könyv és zenei boltban Szombathelyen, de sajnos nem sikerült megkapnom. Az utóbbi néhány hozzászóláshoz kapcsolódva sajnos nekem halvány segéd fogalmam sincs mik ezek a lemezek mint Cabaret, EMA, vagy az Ős-metál. Nagyon jó néven venném ha valamelyikőtök bemutatná őket. Előre is köszi és bocs a hosszú szövegelésért, üdv mindenkinek! lokomotivum Feri