Ma megint felb****tt egy bringás!!
Bp Dózsa Gy u. Állatkerti út és Szabolcs utca között. A forgalmi sávok elég keskenyek reggeli csúcsforgalom. Kerékpárút ugyan a járdára festve, de ott gyalogosforgalom gyakorlatilag nulla. Mint mindig azon a szakaszon.
Kerékpárosok mögött sasszézok már a Hősök tere óta de nem szóltam nekik, mert a múzeum mellett sok a gyalogos a buszmegállóban és ott valóban nem nagyon tudnak közlekedni a kerékpárúton.
Az állatkerti út után viszont nincs akadály az útjukon. Egy kivételével az összes át is vált oda.
A maradék nemhogy nem megy a kerékpárútra de ordít be az ablakon, hogy ne dudáljak mert ő nem megy föl a kerékpárútra ott sok a gyalogos! Ha nem tetszik akkor szálljak ki és megbeszéljük!
Azt kérditek miért dudáltam rá? Azért mert indokolatlanul feltartott ami szerintem bunkóság. Nagyobb mint egy ilyenre rádudálni.
Ha látom, hogy oka van feltartani egy büdös szót nem szólok!
Tehát kerékpáros kultúra:
1. Szerintem ott kezdődne, hogy nem csak a többieknek kell betartaniuk a KRESZ szabályokból azokat amelyek előnyösek a kerékpárosok számára. (Amit ugye nagyon következetesen el is várnak mindenkitől!)
De a kerékpárosoknak is be kéne tartaniuk a szabályokat, azokat is melyek hátrányosak a számukra!
2. Nem csak a kerákpárosoknak kellene elvárni minden más közlekedőtől, hogy segítsék őket az előrehaladásban , nekik is hasonlóan kéne tenni!
Azt szokták mondani: Mutasd meg hogy közlekedsz, megmondom ki vagy! Magyarul, ha paraszt vagy meglátszik a közlekedéseden is! Ez nem csak a kerékpárosokra de az autósokra és a gyalogosokra is érvényes.
A baj az az, hogy akár gyalogosan, akár autóval közlekedem, a kerékpárosokkal számarányukhoz képest aránytalanul gyakran kerülök konfliktusba! (Szerencsére legtöbbször csak morgok a gyökér miatt!)
Nyilván nem az az oka, hogy jellemzően átlag alatti IQ-juk van! Ezt még akkor sem gondolom általánosságban róluk amikor nagyon mérges vagyok rájuk.
Ez valami kissebrendűségi komplexus lehet.
Csak azt nem tudom mi közöm az agybajukhoz?
Tisztelet a kivételnek!