Kedves Luby!
Amiket felsoroltál, jobboldalról természetesen elfogadhatók, talán érthetőek is , hiszen főleg érzelmi, ideológiai alapon értelmezhetőek.
1. Az biztos ,hogy sem mentem el jó érzéssel a választásra. Mint már sokan mondták, az országban akkor, erre a népszavazásra nem lehetett jó választ adni. A "riogató" kampány az MSZP védelmi reflexe volt, amit az ő részükről meg lehet érteni. Gondold csak el, ha megadjuk az állampolgárságot, azzal együtt jár , ha törvénymódósítással is , a szavazati jog. A határon túliak 95 %-a jobbos érzelmű, főleg a félresikerült szavazás után. Ha elképzeled, hogy ez mekkora szavazóbázis ez a Fidesznek, akkor rájössz a végeredményre. Egyébként még most is bárki szerezhet állampolgárságot, ha akar, ha macerásan is.Két család is van a városunkban , akik a háború elől szöktek, itt dolgoznak, adóznak, tanulnak a gyermekeik. Aki akar jöhet. A kollektív állampolgárság szerintem nem átgondolt.
2.Medgyessy Péter eltávolítása szükségszerű volt és helyes. Az állandó kompromisszum-keresésével az agyamra ment + nem látszott az eredmény. Gyurcsány Ferenc tekintetében igazad van , sok hibát /kommunikációs/ könetett el , de majd belejön:).
Egyetlen egy miniszterelnök sem mérettette meg magát soha. Senki sem szavazott rájuk, sem az utána következő 30-40 pártfunkcionáriusra.Ez a párttagság dolga.
3.Sajnos ez a politika. Nincs ez másként Amerikában sem, akad egy kihasználható momentum és máris rácsap a rivális fél. Monica L., 9/11 Fahrenheit. Most Orbán Viktor a soros.
Szerintem viszont az volt a mocskos, ahogy Medgyessy Pétert támadták folyamatosan. A két szennyes alak, a Rogán és a Szijjártó. Rogán pólós mutatványa a Parlamentben nem csak a ruhásboltosok szégyenérzését váltotta ki, hanem több millió magyarét is. Szijjártó pedig azóta is csak a miniszterelnőkre fókuszál, más dolga nincs is . Hallottál már tőle valamilyen más felszólalást is?
4.A Fidesznek Berlusconi tanácsadói segítettek. Berlusconi talán nem kell bemutatni, sem a módszereit. Azon egyébként én is csodálkozom, hogy egy ilyen nagy létszámú pártban nincs egy ötletgazdag réteg, aki kitalálna dolgokat, fogásokat? Ez érthetetlen.
Most mennem kell építeni a kapitalizmust :).
Még jövök a saját magyarázataimmal.
Laci