TTAMAS
> A bajai alaplé nélkül, tésztával, a szegedi tészta nélkül, alaplével készül.
Üdvözöllek!
Ha csak 1 "a" is kimarad, nem teljes tömörségű meghatározásod, amely egyébként tényszerű TELITALÁLAT!
A halászlé ily módon többesélyes: van aki nem szereti, csak a megszokott módon készültet szereti, bevállalja az újdonságot is, teszteli a nem bejáratott módit, (esetleg tanul az újként megismert receptből), vagy koedukált (>hibrid) módi halászlét szereti, mint pl. luisen is, de ettől még ragyogóan fincsi lehet
a mohácsi is!:-)))
Ahány ház, annyi szokás: még itthon sem, azonos edényben, módon, mennyiségben főzve sem sikerül 1forma jól az étel, (halászlé sem), s talán ez a jó benne, hogy MINDIG egyszeri, egyedi, és ETTŐL megismételhetetlenül fini!
> Mélykúti halászlé. :))
Kontra homokmégyi halászlé otthon, és itthon Pesten is bajai módon főzve sk., de az ország más szögletében is bajasítom pl. a szegedit is, de erről legközelebb... :))
Most jutott eszembe, hogy július 8-9-én lesz ismét aktuális a bajai HALÁSZLÉFŐZŐ NÉPÜNNEPÉLY A HALÁSZLÉ FŐVÁROSÁBAN :)))))
Halászlépártiként ajánlom a www.baja.hu weblapot.:-)))
Páratlan élmény, annyi szent!
Látogatóként 3 évvel ezelőtt élveztük a Petőfi szigeten, és a Béke téren is a tüzek, bográcsok kellemes illatát.
Szép7végét,főzőcskézéstMINDENKINEK!