kulináris kóstológia Creative Commons License 2005.06.24 0 0 27

TTAMAS

 

> A bajai alaplé nélkül, tésztával, a szegedi tészta nélkül, alaplével készül.

 

Üdvözöllek!

Ha csak 1 "a" is kimarad, nem teljes tömörségű meghatározásod, amely egyébként tényszerű TELITALÁLAT!

 

A halászlé ily módon többesélyes: van aki nem szereti, csak a megszokott módon készültet szereti, bevállalja az újdonságot is, teszteli a nem bejáratott módit, (esetleg tanul az újként megismert receptből), vagy koedukált (>hibrid) módi halászlét szereti, mint pl. luisen is, de ettől még ragyogóan fincsi lehet

a mohácsi is!:-)))

 

Ahány ház, annyi szokás: még itthon sem, azonos edényben, módon, mennyiségben főzve sem sikerül 1forma jól az étel, (halászlé sem), s talán ez a jó benne, hogy MINDIG egyszeri, egyedi, és ETTŐL megismételhetetlenül fini!

 

> Mélykúti halászlé. :))

 

Kontra homokmégyi halászlé otthon, és itthon Pesten is bajai módon főzve sk., de az ország más szögletében is bajasítom pl. a szegedit is, de erről legközelebb... :))

 

Most jutott eszembe, hogy július 8-9-én lesz ismét aktuális a bajai HALÁSZLÉFŐZŐ NÉPÜNNEPÉLY A HALÁSZLÉ FŐVÁROSÁBAN :)))))

 

Halászlépártiként ajánlom a www.baja.hu weblapot.:-)))

 

Páratlan élmény, annyi szent!

 

Látogatóként 3 évvel ezelőtt élveztük a Petőfi szigeten, és a Béke téren is a tüzek, bográcsok kellemes illatát.

 

Szép7végét,főzőcskézéstMINDENKINEK!

Előzmény: TTAMAS (19)