harpokratesz Creative Commons License 2005.06.23 0 0 2821

itt vagyok, folyt. köv.:

előljáróban ki kell jelentenem, hogy az X JAPAN mindenidők legnagyobb japán rockzenekara volt, ehhez kétség nem fér, főleg ha a hatását nézzük, ami a mai napig is erőteljes. a Luna Sea-t csak abból a szempontból tartom jobbnak, amiket itt alább kifejtettem vele kapcsolatban. azt mindig nagyon nehéz megmondani, hogy ki a legjobb még objektíve is, mert több szempontból kell vizsgálni, de ha kizárólag a művészi, zenei oldalról közelítem meg, akkor ez nálam így áll. megjegyzem, én a rockzenét is művészetnek tartom, ebben is lehet nagyon magas színvonalon teljesíteni, van rá példa. semmivel nem lebecsülendőbb, mint a komolyzene, vagy a jazz (bár kétségtelen, hogy utóbbi kettőnél a zenei műveltség, a tudás mennyisége és minősége döntő jelentőségű).

még egyszer nagyon szépen köszönöm a két cd-t, nagyon boldog vagyok tőlük, főleg a Gackt oeuvre miatt. azért is jó, hogy mp3-ban is meglettek, mert be tudom vinni a gépembe, onnan bármikor előszedhetem, kiírhatom más struktúrában is. ennek köszönhetően már hétvége óta nem alszom, meg közben rávetettem még magam másokra is (Luna Sea, Sugizo, Chemistry), a 3 db. X Japan cd-t is rongyosra néztem, imádom (puszi Babylon-nak érte).

B'Z: borzasztóan tetszik, nagyon jó zene, imádom Inaba hangját. a három szám közül a legszebb a Karácsonyos. ha jól tudom ennek egy feldolgozását énekelte Gackt Ayumi Hamasaki-val együtt. majd kiváncsi lennék rá. úgyhogy B'z rulez, jöhet tőle más is.

Chemistry: örök hálám érte, imádom ezt a két fickót. közben kiderült, egész fiatalok még, 26 évesek. eddig öt nagy lemezük jelent meg és rengeteg single-jük. tőlük is be kell szereznem a cuccaikat, főleg a 4 és 5. albumok szuper.

hide: hát igen, nem csodálom, hogy rock-bálvány lett, mondjuk ehhez a halála is hozzátett. imádnivaló volt az X Japan-ben, karizmatikus egyéniség, de a szóló dolgai is nagyon jók, haláli egy figura, és tényleg baromi tehetséges (volt). tetszenek a klipjei. bár megjegyzem az X J-ben mindenki hatalmas egyéniség, elsősorban Yoshi és hide, meg Taiji a bassgitáros, de nekem Pata is roppant szimpi, főleg, hogy Jimmy Page-re emlékeztet kinézetileg, de nagyon. ahhh, elalélok, ha rénézek, mert Page a kedvenc gitárosom, anno halálosan szerelmes vótam bele. azé' nem véletlen, hogy Gackt-nak is a Led Zeppelin az egyik kedvenc nyugati együttese. megint rokonlelkek vagyunk:)

Yoshiki: ő inkább csalódás ezzel a Violet UK-val. én valami komolyabb zeneszerzői teljesítményre számítottam, igaz, jóformán csak X J számokat játszott zongorán, klasszikus zenekari kísérettel, egy kissé át kellett írnia, hangszerelnie a dalokat, a lényeg azonban megmaradt. az az igazság, én valahogy nem szívesen hallgatom már így, olyan nosztalgikussá teszi az egészet. inkább olyasmi érdekelne tőle, ami teljesen független ettől, vagyis egy önálló darab. meg nekem kicsit sok Yoshi érzelmessége is, az X J-ben nem zavaró, ott másképp cseng le. az a modernebb rész nagyon nem tetszett, mikor J. megseggeli a pianinót, az énekes csajszi meg vonaglik a padlón. de nem ezért, hanem mert üres.

viszont Yoshi az X-ben ugyanolyan csodálatra méltó volt, mint Gackt a Malice-ban.

jahh, majd még kellenének X cuccok is, mert pl. az albumjaik nincsenek meg, ill. Bylon kiírt nekem egy-kettőt, de rosszul, mindig error-t jelez lejátszás előtt.

szóval, X JAPAN, YOSHIKI, GACKT FOREVER!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Gackt Ash című száma szerintem egész jó, messze a legjobb a mostani dalai közül. legalább van remény, hogy lesznek még érdemleges dalai. G. szedd össze magad, egy ilyen tehetség, mint te!

Előzmény: harpokratesz (2819)