sacperkb Creative Commons License 2005.06.23 0 0 189

Ebben tökéletesen igazad van! A közigazgatásban az elhivatott kisebbségen kívül (remélem magamat is ide tudhatom) azok dolgoznak, akik hozzáállásuk vagy szaktudásuk miatt a piaci életben életképtelenek lennének.  Nagyon egyszerűen nem fizetik meg. Nem van jól, de ez van!:(

A másik fő probléma pedig az építészek, műszaki ellenőrök gyenge jogi képzettsége. Mert egy hozzáértést tanusító építész más partner az ügyintézőnek mint egy jogszabályokat böngészgető építtető. Sőt, a tervezők egy jó része ellenségnek tartja az előadokat, nuki kommunikációs készséggel. Egy tervező kifejtette nekem egyszer, amikor 6. kérésre hajlandó volt befáradni a hivatalba az igen gyenge kidolgozású és jelentős hiányokat (kémény megoldatlansága, használhatatlan lépcső, a metszet mást mutatott mint az alaprajz, helyi szabályzat figyelmen kívül hagyása stb) mutató terv kijavításának megbeszélésére, hogy Ő egy x díjas menő tervező és én a sz...ros kis ügyintéző mit képzelek, hogy felülbírálom a tervét. Valahol igaza van a maga szempontjából, bár tudomásom szerint nekem ez a feladatom. Szerencsére ez kirívó kivétel, de létező jelenség.

De amikor rendszeresen nekem kell a tervezőt eligazítanom a legális kiskapus lehetőségekről, hogy a tulaj egyébként jogos kérelmének törvényesen is helyt tudjak adni (engem köt a jog), akkor mit várhatunk egy rosszindulatu ügyintézővel szemben? Keresztben "lenyeli" a tudatlant! Persze sokszor én is vért izzadok egy-egy ügyintézővel szemben, amikor a "tuloldal" képviseletében járok el. És ki szív? Persze a tulaj. Én őket sajnálom ilyenkor. Pénz, idő, idegeskedés teljesen feleslegesen. 

Egyszóval katasztrófa a mai építéshatósági ügymenet, úgy anblokk.

Előzmény: kentaura (188)