Jó reggelt,
remélem senki nem orrol meg az OFFért:), itt egy nálunk nagyon kedvelt gyümölcsös süti-recept:
6 tojás
25 dkg porcukor
25 dkg vaj vagy margarin
25 dkg liszt
1 csomag vaníliás cukor
1 csomag sütőpor
idény szerinti gyümölcs
A vajat (margarint) habosra keverjük a cukrokkal. Hozzáadjuk a tojások sárgáját.
A liszttel jól elkeverjük a sütőport.
A tojásfehérjéket habbá verjük, és felváltva, a liszttel, kanalanként hozzáadjuk a cukros-vajas-tojássárgás masszához.
Sütőpapírral bélelt (vagy vajazott-lisztezett) tepsibe öntjük a tésztát.
A tetejére jön a gyümölcs, lehet jó sűrűn is, megnő a tészta és körülfogja.
Előmelegített sütőben, közepes hőfokon sütjük, amíg a beleszúrt hústűre (nálam kötőtűre:)) nem ragad a tészta.
Ha rebarbarával csinálom (sajnos csak nagyritkán, mert a piacon mint a fehér holló, a kertemben pedig nincs:(), akkor a rebarbaraszárat kicsit megpárolom fahéjas cukorral, mielőtt a tésztára kerül.