Hát igen!
A használó legyen tudatos (!) használó.
Ne öntudatoas - ami jelen szituban egyfajta szemellenzősséget jelent számomra: öntudatosan anyázom az egyiket, dicsőítem a másikat, zsigerből, ésszerűséget mellőzve.
Szóval tudatosan választok vezetékes díjcsomagot, vezetékesen alternatív lehetőséget, mobil-csomagot, IP-fón terméket, netán ringyóz messengert.
És ha olyanom van, akkor visszahívom vezetékesen a vezetékest, kollégát persze a cégen belüli ingyért mobilon, ügyfelet, ha megcsörgeti a mobilom, akkor jó időben szintén vezetékesen, fórumtársat, külhoni netes ismerőst messengeren, esetleg netes telefonon.
Minden technológiának megvan a megfelelő helye. (Persze az "igazán fontos beszélgetésekhez vezetékes telefon kell".... :-) )
Kolléga mobilon keres, kollégát mobilon keresek, és értekezünk.
Ügyfél mobilon keres, de adott időben visszahívom vezetékesen. Ha nincs neki, akkor nem hívom, és nála ketyeg a percdíj, ha van, akkor vívom én, a száz órába belefér... És ki hinné, de a hangminőség ég és föld a mobil és a vezetékes között. TEhát amíg belefér, inkább visszahívom a drótosát, legalább értem amit mond, nomeg a drótosom ergonómiailag jobb, mint a mobil.
DE ha a családot keresik a rokonok, ismerősök, - és nem kifejezetten engem - akkor a vezetékest csörgetik meg. És ha olyanom van, visszahívom, hogy spóroljak nekik.
Tudatos használat!
Ha kizárólagosan tenném le a voksom valahová, messze többe lenne, mint fenntartani többféle lehetőséget, és optimálisan választani egy adott szituban.