Na, akkor hadd szóljak kicsit közbe.
Egy járat késésénél igen sok tényező játszhat közbe. Lehet a légitársaság hibája ( elkésik a személyzet, meghibásodik a gép), lehet a repülőtér hibája (szűkös kapacitás, kiszolgáló-eszközök hiánya), ill. a légtér zsúfoltsága.
Emiatt elég nehéz megjósolni, hogy melyik gép fog esetleg késni.
A charter azt jelenti, hogy az utazási iroda kibérelte a gépet a légitársaságtól, és az utazási iroda adja el a helyeket. A felszolgált catering (kaja, pia) az utazási iroda által megrendelt lesz.
Létezik alapkaja, és van persze fullextrás is. Emiatt ne a légitársaságot szidjátok, mert ők csak fuvarozzák a kaját. Más gyártja, más rendeli meg, a stewi csak elédrakja a tálcát.
Az elsőször utazóknak ajánlom, hogy a gépen lehetőség szerint igyanak sokat. A levegő páratartalma lényegesen alacsonyabb, emiatt az ember fia szárazabbnak érzi a nyelvét-torkát, és nehezebben megy a nyelés.
A légnyomás-különbség a dobhártyán jelentkezik, amit sűrű nyeléssel lehet kiküszöbölni.
A profi utazóktól elnézést a pársoros útmutatóért.