Bebibaba!
Nagyon helyes kis manócskáid vannak! :))
Próbáltad már akkor sétálni vinni őket, amikor elkezdenek sírni? Lehet hogy a mozgó kocsi megnyugtatná őket. A barátnőm is ikres anyuka, ő is pórszívózott altatás gyanánt. A halk, nyugtató zene nekünk bejött. Szerették az ágyra szerelhető pörgő-zenélő játékokat is, jó sokáig elnézegették. A barátnőmék pl. ilyenkor betették az ikreket az autóba, mentek velük néhány kört, és addig szépen megnyugodtak a fiúk. Tudom, nem a legjobb megoldás, de ilyenkor az ember a túlélésre játszik,
A lényeg az, hogy próbálj meg minél nyugodtabban hozzáálni a dologhoz, bár tudom, ez a leges-legnehezebb dolog.
Ha hasfájósak lennének, minden étkezés után sírnának. Ha csak egy bizonyos időben, akkor más az oka. Érdemes ilyenkor megnézni, pl. nincs-e melegük. A tarkójuk, ha nyirkos, akkor lehetséges. Én ilyenkor lemosdattam a gyerekeimet, attól felfrissültek, megnyugodtak. Csak épp annyit csináltam, hogy langyos vízzel átlötyköltem őket. És ha nem volt piros a popsijuk, nem kentem semmivel be, csak úgy natúrba kapták a pelust. Az is lehet kellemetlen, ha "pácolódik" az a popsi, főleg így melegben. Pl az enyémek ilyenkor pucérkodhattak.
Kertes házban laktok, vagy lakásban? Mi ilyenkor annyit voltunk levegőn, amennyit csak lehetett. A kert egy árnyékos részében levegőztünk, vagy sétáltunk nagyokat.
Persze egy gyerekkel könnyebb mindezt megcsinálni. Bár az se könnyű, mikor egy kicsi, meg egy mégkisebb van. Nálunk 2,5 év van a két gyerek között. Azt se volt könnyű összehangolni, hogy míg az egyik aludt, a másik ne keltse fel, és persze nem egyszerre aludtak, és nem egyszerre ettek, és az egyik koránkelő a másik későn fekvő. Bár szerencsémre nem voltak sírós babák, de azon ritka alkalmakkor, mikor minden ok nélkül sírtak, meg tudtam őrülni a tehetetlenségtől. De minden babának vannak ilyen időszakai, ezeket túl kell élni, és kész. Csak természetesen ez nagyon nehéz. Viszont később meg más gondok lesznek, és akkor meg visszasírjuk ezeket az időket, mennyivel egyszerűbb is volt ez.
Gondolom a koraszülés miatt tovább voltak kórházban. Kaptak infúziót, vagy valami kezelést? Az is hagyhat nyomokat bennük. A kisebbik gyerekem szívbetegen született, két naposan már a kardiológián az intrenzíven feküdt infúzióval a fejében. 7 hetesen műtötték. Sokszor volt kikötve az infúzió miatt. A kórházi környezet, a sípoló, pittyegő gépek mind-mind hagytak nyomot benne. Ezt egy gyerekpszichológus mondta, mikor elvittem hozzá a gyereket. Sokszor ébredt alvásból úgy, hogy vigasztalhatatlanul sírt. Meg előfordul az is, hogy csendben játszik, és egyszer csak felsikít, mintegy feszültséglevezető gyanánt. Ezektől megijedtem én is, de a pszich. mondta, hogy legalább nem marad benne a feszültség.
Hát tényleg nehezek ezek az idők, de egyszer ezek is elmúlnak, és jönnek más problémák. Ilyenkor arra kell gondolni, hogy ez az állapot sem tart örökké.
Sok kitartást és türelmet kívánok Neked, és ha tudsz, kérj segítséget magad mellé!