Én sem vagyok túl nagy sci-fi rajongó, az eredeti Star Wars trilógiát imádom, de a többi hasonló cucc hidegen hagy. Bár nemtom, mi számít sci-finek, mert én ezalatt elsősorban az "űrhajós-másikbolygós" filmeket értem, de tudom, hogy ennél azért tágabb a műfaj. Amúgy abban mindenképpen egyetértek, hogy mindkét film rendkívül komolytalan, sőt, az Alien Hunter néhol egyenesen nevetséges, de a Stargate-re nem tudok haragudni, a hülyeségei ellenére sem. Lehet, hogy ennek az az oka, hogy ez az egyetlen ( általam ismert ) film, amiben Spader egy olyan igazán kedves, száz százalékig szerethető figurát játszik. Ha végiggondolom, a filmeket, amikben láttam, nem sok ilyet lehet találni. Ott vannak ugye, a nagyon gonosz szerepek, mint pl. Stewart a Farkasban, vagy Lee a Két nap a völgyben c. filmben, aztán a perverzek, mint James Ballard, vagy Edward Grey. Aztán vannak határesetek, mint pl. Max A gyönyör rabjaiban. Még hosszan folytathatnám a felsorolást, de csak arra szerettem volna kilyukadni, hogy kellemes volt a Stargate-ben látni, hogy egy ilyen aranyos, imádnivaló, olyan " úgy megölelgetném" típusú szerepet is milyen hitelesen tud alakítani. Persze nagyon bírom a "furcsa" szerepeit, de felüdülés néha ilyet is látni tőle.
A Piszkos titkokban egyébként totál biztos voltam, hogy végül Spader lesz a gonosz, rendesen meg is lepődtem, amikor nem derült ki róla semmi csúnyaság. Ezért is volt jó a film, mert sokszor történtek másképpen a dolgok, mint amire az ember számított volna.
Hát igen, A leskelődő elég nagy hülyeség, emlékszem, nekem is eszembe jutott, mikor néztem, hogy egy ilyen fél lábbal a sírban lévő, kórházból szökött figura milyen jókat akciózik.:-) Persze a stressz növeli az ember teljesítőképességét... De annak örültem, hogy legalább a gyilkos nem éledt fel a végén. Egyszer meghalt, és utána halott is maradt. Ez kellemes meglepetés volt, miután a legtöbb filmben minimum ötször meg kell ölni a gyilkost, hogy vége legyen.:-)) Ebben a filmben még az a sok visszaemlékezős, "na, akkor hogy is halt meg a Spader csaja" típusú jelenet is zavart. Meg hogy Keanu cseppet sem volt félelmetes. Egyébként valószínűleg azért vállal JS ilyeneket, mert nem kap elég jó forgatókönyveket, meg nem olyan felkapott, hogy sokat válogathasson. Persze, a legnagyobb sztárokkal is előfordul, hogy gagyit vállalnak, mert a forgatókönyv alapján jónak tűnik. De lehet, hogy az ügynöke adott rossz tanácsokat.:-)))
Természetesen már belenéztem abba a részletbe a The stickup-ból. A fürdőkádas jelenetben is kényelmesnek látszik a válla, sőt, az egész ember is:-))) Hátha nálunk is játssza majd az HBO, vagy valamelyik egyéb csatorna ezt a jó kis filmet... Jó lenne, és ebben valószínűleg Leslie sem bomlik fel a film felénél.:-))))
Na, meg műsorra tűzhetné valaki a szex, hazugság, videót is, azt nagyon megnézném még egyszer. Ja, egyébként mindig ajánlgattam neked az Odeon tékát, aztán nemrég jöttem rá, hogy nem is vagy budapesti, úgyhogy nem tudod onnan kivenni a jó kis filmeket. Egyébként én is csak tanulok Budapesten azon a fantasztikus egyetemen, amiből éppen tegnap lett elegem, de annyira, hogy kisebbfajta összeomlást produkáltam. Még három vizsgám van hátra ( pedig már hetet megcsináltam), és nem látom az út végét. Lehet, hogy nincs is neki. Hogy visszakanyarodjak a témánkhoz, lassan már a Boston Legalra sincs kedvem gondolni, mert abban is jogászok vannak... Brrr! Sosem lesz vége a szenvedésnek!
Nem gondolom, hogy mindent tudsz, de az tuti, hogy nálam többet. Meg a hozzászólásaid alapján az angol biztos jobban megy, mint nekem... Amúgy én is valami gyógyszerre gondoltam, de még így sem áll egészen össze, hogy hogy jött ez oda... Mindegy, annyira nem fontos. Hát igen, én is szívesen lelépnék New Yorkba szerencsét próbálni, még ha vége is a diszkókorszaknak.:-))))
Hogy reagáljak az offolásra is, biztosan szórakoztatóak lehetnek az ilyen pasifelszedős kiscsajok... Mondjuk elég érdekesnek tartom, hogy a Nagy Könyv oldalán akar ismerkedni, mikor arra ott vannak a megfelelő helyek. Talán olvasott fiúkra hajt?:-)))) Ez igazán dicséretes.