BoRó Creative Commons License 2005.06.20 0 0 84
Kedves Konnektororrú, egy komolyabb gázspray biztos hatásos lehet, igaz, az alkalmazhatóságát erősen csökkenti, ha a támadó mozgásban van, ne adj' Isten éppen egy másik emberrel huzakodik. Engem kétszer fújtak le komolyabban, egyszer tizenx évvel ezelőtt Pesten a Colosseum diszkónál, akkor egy 5000-es sprayvel kaptam annyit, hogy folyt a könnygáz az arcomon (két dulakodó tinit akartam szétválasztani). A gázos gyerek és a segítségére siető haverja aznap jó eséllyel az ambulancián éjszakázott. Egyszer pedig NYC-ben kaptam egy koncert után kísértetiesen hasonló szituban, akkor egy Big Boss feliratú nagy flakonos gázból egy olyan adagot, hogy választék lett a hajamban. A végkifejlet ott is hasonló volt. Ha számítok arra, hogy engem is támadás ér, akkor erősen csökken annak az esélye, hogy eredményesen le tudnak fújni. Egyszer egy DARE-nap alkalmával elbeszélgettem a helyi rendőrökkel, ugyanezt állították ők is. Megoldásként a sokkolót, a tonfát, végső esetben a fegyvert emlegették. Gázzal jellemzően csak azokat fújják, akik passzívan állnak ellen, a támadókat két marokra fogott tonfával "ütik agyon".
Előzmény: Konnektororrú (80)