kulináris kóstológia Creative Commons License 2005.06.20 0 0 16

 

luisen (7)

 

Gratula a recepthez, halkedvelőknek én is szívből ajánlom!

Kb. 1 hónapja süllővel készítettem hasonló módon, szerényebb fűszerezéssel ugyan, de a maradék másnapi fogyasztásakor is ugyanolyan finom, kiadós, remek halas kaja volt, mint előző nap frissen!

A krumplival halmérettől függően hihetetlenül szaporítható nagyobb létszám esetén is. 

 

Más:-)))

Szombaton hortobágyi pontyból (2,5 kg.), plusz 60 dkg.-os afrikai harcsából bográcsos halászlét főztem bajai módon. Házilag frissen gyúrt tészta ugyan nem kerülhetett a tányérokba, de aránylag elfogadhatóan jobb minőségű boltival pótolni tudtam, de nem az Auchanban kapható akciós (199 Ft.) 1 kilogrammos kiszerelésűvel, mert azzal viszont vasárnap "befürödtünk": nem ajánlom, összeragadt, mint a csiriz! 

 

A család megelégedésére hazaérkezésükig centire kész lettem, csak teríteni kellett, a mennyiségre tekintettel a vasárnapi leves-kérdés is megoldódott.

 

"Jó volt ide, közétek betérni!"   

Előzmény: luisen (7)