Én mondom... Creative Commons License 2005.06.19 0 0 185

Csak amíg így állnak az emberek a kérdéshez, addig nem is érdemelnek jobbat, mint ami van.

:-) Én épp fordítva gondolom. Amíg az ember azt látja, hogy egy gazdag vagy jó kapcsolatokkal rendelkező emberre valahogy nem pont úgy vonatkoznak az építési törvények mint másokra, addig nem lehet attól a polgártól elvárni, hogy úgy álljon a kérdéshez ahogy elvileg kellene neki. De ez már egy tágabb probléma azt hiszem -más területeket is érint-, ezért valóban ne menjünk bele.;-)

Egyébként az egyik hozzászóló problémája is ezt támasztja alá. Most nem hiszem, hogy az a 3 fokos tetőmódosulás a valóságban bárkit zavarna. Persze be lehet tartatni a törvényt keményen is ha egyszer eltér a tervtől, de akkor tartassák be ugyanezen keménységgel azoknál is, akiknek komplett házrészeik vagy szintjeik épülnek fel illegálisan, csak épp pénzük vagy jó kapcsolataik révén ebből -az egyébként másokat akár ténylegesen is zavaró, és sokkal súlyosabb építési szabálysértésekből- semmi problémájuk nem származik. Esetleg fizetnek 2-300ezer forint büntetést, hogy meg legyen a látszat és el van intézve. 

A gyakorlatban én azt látom, hogy bizony van szelekció, van "kis vétség" "nagy vétség", és azt hiszem ezek szankicionálása éppen ezzel ellentétes ;-)

Előzmény: sacperkb (184)