Hmm... végre egy értelmes és kultúrált válasz. Már kicsit elszoktam az ilyenektől :-)
Úgy tűnik akkor a kétszintű érettségivel kapcsolatban nem értünk egyet. Nem mondtam hogy kitűnő vagy tökéletes, csupán annyit, hogy jobb mint az előző. Persze vitatkozhatunk rajta, de a középszintű oktatás alapvető céljait szerintem jobban szolgálja és sok hibát kijavít. Lenne mit simítani rajta még, az igaz, és persze az sem ártana ha meghallgatnák az ellenzéki véleményeket is meg a kritikákat. De alapvetően jó irányba halad az oktatás, szerintem és ezt nem csak azért mondom mert ez a változás nekem kedvező.
Arról hogy a mai fiatalokat mi érdekli, pedig tényleg végképp nem MB tehet, de ez sztem más témakörbe tartozik.
A 0. osztályos idegennyelv dolog tényleg jó lenne, nem emlékszem mikor jelentette ezt be MB, de én üdvözölném az 5letet. A nyelvi tagozatokon persze van ilyen, legalábbis nálunk és úgy tűnik hogy működik a dolog.
A ballibek pedig én sok jót köszönhetek (bár inkább az SZDSZnek és kevésbé az MSZPnek), van nálam egy-két pluszpontjuk. (sorkatonaság eltörlése, Sulinet,...)