No igen, Leslie-nek em volt nehéz dolga az Alien Hunterben. Csak nézni, cska nézni james Spadert, ahogy a számítógéppel ügyködik.
Én alapjában véve nem kedvelem a sci-fit, nem is szoktam nézni, no esetleg a paródiáikat, (általában egy -egy jó paródia többet tárul el egy egész műfajról, mint egy tucat abban a műfajban készült film)Sargate-et, Alien Huntert megnéztem, komolytalannak tartom, (bár a Stargate-ben a nyelvi kommunikácóval kapcsolatban felfedeztem benne egy jó jelenetet, de már nem tudom, mit, szokás szerint csak az maradt meg, hogy volt valami, ami érdekes volt, de hogy konkrétan mi...), engem jobban érdekelnek a "földi dolgok".
De ez a Piszkos titkok, ez tetszik. Neked nem volt folyton az az érzésed, hogy a JS által alakított figura lesz majd a végén a hunyó?
A dramaturgia teljesen erre játszott rá.
Szerintem a forgatókönyv is egy jól megírt példány lehet. Igen, igen, nem úgy lett vége, ahogy írtad, még jó, hogy nem úgy lett vége, akkor nekem például nem hiszem, hogy tetszene.
Most gondolj bele, a Leselkedőben például a végén hiába lőtt bele KR az emberke lábába, hiába hasogat a feje, ja meg úgyis gyógyszerfüggő szegény fickó, akkorát tud ugarni a robbanás pillanatában ki a robbanó épületből, hogy csak na. (Nem a detonáció viszi ki, ő maga ugrik, ja és még egy nőt is el bíz magával cipelni az ugrás során.) Néha olyan furcsa, hogy tudja az ilyen filmeket elvállalni. Persze olvastam valahol egy olyan megnyílvánulását:
Bármit eljátszom, csak ne kelljen megnéznem!
Extré a pasas, és az a legérdekesebb benne, hogy nem görcsösen akar extrémnek látszani, kitűnni, egyszerűen csak ilyen.
Ebben a Piszkos titkokban egyébként az a mexikói rendőr (a "jó rendőr"), játszott a Soderbergh(akinek, mint tudjuk a SL&V volt az első filmje) által készített Trafficban is.
Jaj, ezt most közbe kell iktatnom. Egy kicsit offolok. Olyan jól mulatok: a "nagykönyv" oldalán (sokszor írok a fórumaiba) van nyilvános üzenőfal, még az is látja, aki nem regisztrálta magát, de alapjában véve mindenki chat-szerűségnek használja. Egy ideje megjelent egy 16 éve csajszi, aki nyíltan itt akar felszedni valakit magának("jaj istenem, mi van velem, már egy hete nincs senkim, riasztom talán a pasikat?"-típusú),le is csapott az első férfi nevet viselő alakra, akivel találkozott, és akkorákat lehet rajta röhögni, ahogy azt hiszi, ha senki más nem ír hozzászólást csak ő meg az a srác, akkor "kettesben" vannak, sőt, "priviben", mint ahogy a chatelésnél szokott lenni. Máskor meg ilyeneket ír, ha a fiú beleolvas előző hozzászólásaiba (amit róla ír), hogy nem illik más beszélgetését kihallgatni,(ez egyébként tipikus reagálás, már többször több helyen is olvastam ilyet, lányok, mondjuk labdarúgó fórumon beszélik ki hétvégi kalandjaikat, s ha valaki megkéri őket, ne ott tegyék, megjegyzik, ki engedte meg, hogy beleolvassanak!) ja, és azt is írta: szeretnék veled járni, de te kezdeményezz, mert az a pasi dolga. Vagy valami ilyesmi. Hogy a moderátorok mit röhöghetnek rajta!
Na, csak egyszerűen le kellett írni, mert olyan grotszek dolgok ezek.
Meg kellene őket egyszer valahogy írni.
Na mindegy.
Vissza Spaderhez!
Én is ismerem a képet (Leslie és Jimmy); sőt a jamesspader.org-on található egy kb. 10 perces részlet a filmből, ha még nem nézted meg esetleg...Hogy a stick-up mit jelent? Valami rablással kapcsolatos szleng lehet.
Ez a "tum" egyébként nem valami gyógyszer lehet? (Ne hidd, hogy én mindent tudok. Sőt!)
Ez a new york-i munka dolog annyira sokszor előjön az interjúiban! Annyira érdekes, (és ugyanannyira sablonos is szerintem) téma lehet ez az amerikaiaknak, hogy jó lehetőségekkel bíró fiú, aki jó középiskolába jár, lehet belőle bármely megbecsült hivatást végző ember, erre fogja magát, még az érettségit sem várja meg, elmegy New Yorkban, és (jó-jó, Jacky Kennedy befolyására támaszkodva), éttermi kisegítőmunkát vállal. Egyébként gondolj bele, a nagy diszkókorszak idején élt New Yorkban! A szombat esti láz '77-es film.
Ó igen, az Emmy jelöléseket július elején hozzák nyílvánosságra. Kíváncsi leszek. Több sorozat miatt is. (Egy ideje nagyon is felkeltették a figyelemet az amerikai sorozatok. A maguk műfajában van egy-két kiválló alkotás.)
UI:Felraktam, mint látható, két képet abból a bizonyos 1994-es Letterman-interjúból.