Állományjavító Creative Commons License 2005.06.17 0 0 194

Szó nem volt cinkelésről. Te állítottál valamit Izrael bevándorlási törvényeiről, ami nem igaz. És nemcsak hogy nem igaz, mert ez csak a tudatlanságodat bizonyítaná, ami nem baj, hanem nonszensz is, hiszen ha Izraelről írsz, annyit tudnod kellene, hogy az ezt szabályozó törvény címe Law of Return és hogy az egész cionmizmus értelme az, hogy a zsidók Izraelbe vándoroljanak, és nem az, hogy máshol élő zsidóknak adjanak bevándorlás nélkül állampolgárságot.

Mivel ez nem egyedi eset, sem az interneten, sem a nyomtatott sajtóban, hasonlóan Eörsi Mátyás izraeli állampolgárságának firtatásához, aminek semmi köze sincs a népszavazási kezdeményezéshez az előbbi okból, mert még ha volna is neki, akkor is egyedi, családegyesítési alapon kaphatta volna meg, ami meg rég lehetséges Magyarországon is, ezért tettem szóvá.

A mostani megjegyzésem is ténye3kkel támasztható alá, hiszen Orbántól, Martonyitól, Kövértől és Németh Zsolttól is idézhetők olyan állítások, melyek szerint a "kettős állampolgárság" "beláthatatlan következményekkel járna" (Orbán), megvalósíthatatlan  és így tovább.

Ezzel én azt állítottam, hogy mivel volt egy időszakuk, amikor megfontolás tárgyává tették a kérdést, nyilvánvaló, hogy - mivel ők sem megvett nemzetpusztítók, egészen bizonyosan - így hát mi sem vagyunk azok, akik úgyszintén megfontolás tárgyává tettük a dolgot és megfontolásaink szerint szavaztunk.

Ha alaposabban, kevesebb indulattal olvasol, akkkor megérted, hogy én éppen Orbán és az érintett többiek nemzeti kérdésekben megkérdőjelezhetetlen erkölcsi integritásával támasztottam alá az érvelésemet.

De egyébként mindegy, mivel a korábbi hozzászólásokban tárgyszerű és dokumentált hozzászólásokat írtam a kettős állampolgárság európai szabályozásairól, ezen a szinten, amelyen a jelen hozzászólásod fogant, már túljutottunk.

Előzmény: bolsh (193)