"tanulmányozd a tamana honlapot behatóan"
Félreértés ne essék, nem fogom behatóan tanulmányozni, mert szerintem nem áll meg. Azt mondom, hogy nem valószínű, hogy valami rejtélyes szemantikai egyezés alapján hívják ezeket hasonlóan, ill. ugyanúgy. Mint írtam szerintem az egybeesések a latin átírás betűkészletéből eredő nem véletlen, hanem a szűkös jelkészlet adta behatároltságból eredően ha szükségszerűen talán nem is (bár az is lehet), mindenesetre valószínűen bekövetkező véletlen egybeesések.
Ha azt mondod, benne van a 20 Tisa s arról beszélgessünk, hogy az bizonyítható-e, hogy egymástól függetlenül ügyanannak a fogalmi körnek az érvényesülése következtében alakultak ki a többi helyeken, s nem egymásra hatással, akkor megnézem azokat a forrásokat, amit megjelölsz a 20 Tisa meglétének igazolául.
Megnéztem Ausztráliát (mert írtad, hogy "nagyon feltünő, hogy az Indonézia, Fülöp-szk.-Új-Guinea-Óceánia terület ilyen arányban részesül a helynevekből, miközben Ausztráliáról egy mukk sincs. " Kiszúrtam egyet, mert magyaros a "hangzása". Ott van az északi parton Nyugat-Ausztrália északi részén - NYULASI. Elég szembeötlő, csupa nagybetűs. Gránithegy a Kimberley-hegységben. Nézem a térképen a http://www.west-oz.com/Maps/westozmap.pdf oldalon. A 128º-tól K-re, Bow River tartományban (megyében?). Megyek tovább, ezen az oldalon http://members.iinet.net.au/~perthdps/books/indx0036.htm ez áll:
"A collection of material written by people involved in Kimberley exploration, prospecting and pastoral enterprise in Western Australia in the 1880s and
1890s. Much of the material deals with the gold rush of 1886 and provides a
rare insight into the events and hardships that marked the short-lived rush.
The written material is complemented by numerous photographs. edited by Clement, Cathie & Bridge, Peter (ISBN 0 85905 145 5)" S ott a nevek közt (People mentioned in the book) Nyulasy 137 (ez lehet, hogy csak a tárolt változat formájában fog bejönni)
Írod a topikleírásban: "A kutatók mindezidáig tartózkodtak e nevek eredetének meghatározásától, sőt következtetések levonásától is."
A térkepen megjelölt NYULASI viszont a Mt.Nyulasy gránithegy (Mount Nyulasy Granite), mely az aranyláz idején odaérkezett bizonyos Nyulasy nevezetű személyről kapta anevét. Most kiragadtam, rendben, de mit keres akkor a térképen, mint olyan, amely eredetének meghatározásától tartózkodtak úgymond a kutatók.
Akkor mi a fenéről beszélünk ?
Hol az a 20 Tisa ? Beszéljünk konkrétan.