Vámház krt. csarnokot ki fogom próbálni hal-ügyben, köszi az öteletet!
Saját fogott hal: én néha mennék horgászni (kísérőnek), apámmal is mentem gyerekként, meg is tudom pucolni, stb, de a párom állatvédő, nem hajlandó ilyesmiben részt venni...
Na, akkor írok egy receptet is :-)
Bármilyen, nem túl nagy, egész halból lehet csinálni, tengeri, édesvizi is jöhet.
Tepsiben le kell rakni felkarikázott krumplit, kicsit elősütni (a hal hamarabb megpuhul, mint a krumpli).
Közben a halat be kell fűszerezni (én Kotányi halfűszert, vagy más keveréket szoktam használni), 2-3 vágás az oldalán, bele citromkarika (hasába is mehet egy), rá a krumpli tetejére.
Az egészet (hal+krumpli) megszórni az alábbi keverékkel: prézli, pirospaprika, zúzott fokhagyma, provanszi fűszerek (kakukkfű, oreganó, stb, lehet friss is!), só, bors + 1-2 kanál olaj.
Aztán be a sütőbe, kb fél óra alatt a hal jól átsül, a tetején meg lesz egy finom, ízes-fűszeres réteg.