De vetettem jégsalátát, de pont az kelt nagyon rosszul a 7-8 féle salátából.
3-4 darab talán lesz belőle, de még kicsik.
Valószínűleg, ha nem nyersen kóstolgatnám a veteményben, hanem fognám, leszedném, megmosnám és beízesíteném jobban ízlene ... valahogy erre mostanában nem jutott energia :(
Most nagyon el vagyok szánva, hogy "utolérem magam", a házban is, de elsősorban a kertben. Ma sikerült a füvek szegélyeit lenyírni, és megpermetezni tetű ellen az őszibarackfát :)))
Arra vágyom, hogy a gyönyörű rendberakott kertben LEÜLJEK !!!!
Szerintetek létezik ilyen?
Szőlő ügyben : én erősen szőlőpárti vagyok, miután az apukám metszi (évi 9 és fél perc munka) és a férjem kötözi (az azért több), és én csak szüretelem. És mivel nekünk összesen 6 tőke van egy kb 5 méter hosszú pergolára futtatva, az egésznek a volumene nem nagy. Permetezni még nem permeteztük. Tavaly varrtam egy madárhálót, amit mint egy zsákot "egy mozdulattal" az egészre rá lehet húzni, és még darázscsapdákat szoktam kirakni, hogy jusson a szőlőből nekünk is. Perverz módon szüretelünk: Kifigyeltem, hogy a fürtötnek a felső része hamarabb érik. Ha ilyenkor az egész fürtöt leszeded, az alsó szemek még savanyúak. Ezért ollóval a felső, már érett oldalfürtöket levágjuk, és az alsó részt csak akkor szedjük le, ha már az is teljesen érett :)))