dSh2 Creative Commons License 2005.06.15 0 0 151
Beni papa!

„az identitást általában az emberek nem válogatják, mint reggel az alsót, persze lehetnek kivételek...”

Gyermekkoromban, fiatalabb koromban abban a hiszemben éltem, hogy magyar vagyok. :-) De aztán rendszerváltáskor jöttek ezek a féleszű nacionalisták és beláttaták velem, hogy nem vagyok az! :-) Talán jobb is így!

„És szerinted vajon mit jelent Hungária?”

Hungaria (Uhorsko) a magyarok, szlovákok, erdélyi románok, ruszinok, stb közös állama – ahol tényleg a magyarok alkották a többséget, de ez nem jogosítja őket a többiek lenézésére, elnyomására. Számomra kivánatos államforma a Federatio Hungariae lett volna 1867 után, de a magyarok inkább Magyarországot szerettek volna csinálni Hungariaból. :-(

„Ő nagyon helyesen kölcsönös tiszteletről beszélt és a békés egymás mellett élésről, és éljenek együtt még sokáig. Ha nem egymás kioltásán fáradozunk, akkor ettől egyik nép sem lesz kisebb.”

Egyetértek.

zser!

„3Hamár államszövetség akkor inkább horvátorxszág jöhetne szóba”

Nagyobb lenne a realitása. Úgy tűnik, hogy a magyar történész nemzet (csak sajnos a rosszabbik fajtából :-) és mivel volt középkori horvát állam, ezért a horvátokat jobban „emberszámba veszik”

És a mentalitásuk is (horvát-magyar) közelebb áll egymáshoz.

Nekem személy szerint nem túl szimpatikusak a horvátok, az Adriára is inkább a szlovénekhez megyek! :-) De lehet, hogy idén nyáron kipróbálom Montenegrót!

Messire!

„magyarul magyarozik”

Mi a szart csináljak, ez az anyanyelvem, a magyarországi romák többségének is ez. Amúgy nem „magyarozok” bármit is jelentsen is ez a szó. Olyan, mint franciázni csak nyereg alatt? :-)

„Egy olyan rablógyilkosról”

A szlovák és a román „megfelelőid” szeint meg Kossuth a rablógyilkos.

„akkor legalább a déli sávot megtarthattuk volna”

Tőlem vihetnétek, de csak nagyon a délit! Talán tényleg jobb volna!

„Magam is kedvelem a sztrapacskát”

Fura egy ízlésed van! Szereted a sárga taplógombát – ez a strapačka, de gondolom te a brinzové halušky-ra gondolsz. :-)

lajhárfék

„Nem válaszoltál a Rakúsko-ra”

Fogalmam sincs miért hívják a szlovákok Ausztriát így, engem is érdekelne.