Messire Creative Commons License 2005.06.15 0 0 147

Tévedsz, nagyeszű, derék tótocskáink ugyanis nem voltak abban helyzetben 1918-ban, hogy ők választhassanak Csehország és Magyarország között, ugyanis az ő korábban soha nem létezett és azóta már joggal meg is szűnt "Csehszlovákiájukat" egy Benes nevű gazember találta ki, akinek nagy segítségére volt az akkori magyarországi vezetés (az akkori SZDSZ!) amely a legnagyobb vész idején szétzavarta a még ütőképes magyar hadosztályokat és ellenállás nélkül engedte át a színmagyar területeket a cseh csapatoknak. A Felvidék elvesztése, azaz egy beteges lázálom beteljesülése ("Csehszlovákia") Károlyi és a többi hazaáruló műve. És ne gyere nekem azzal, hogy a Tanácsköztársaság vitézül harcolt a Felvidéken a csehekkel, mert maga a Tanácsköztársaság léte ütötte rá a pecsétet Trianonra. Harcolni kellett volna és akkor legalább a déli sávot megtarthattuk volna. (Ugye az 1938-as határok etnikai igazságosságát épeszű ember nehezen kérdőjelezheti meg.) Vigyázó szemeteket az atatürki Törökországra vessétek...

Én egyébként abszolút nem vagyok szlovák-ellenes. Magam is kedvelem a sztrapacskát (amelynek első írásos receptje magyarul készült) és a jóféle söröcskét (amelynek kultúráját a csehektől vették át nagyon szépen). Szerintem ebben a topikban én jártam a legtöbbet a Felvidéken. (Kivéve, ha valaki esetleg onnan ír.)

OFF

Ja és éljen Kósa Lajos, aki a te polgármestered is! :))