Derek Creative Commons License 2005.06.15 0 0 211

"No ezt nem tudod pl. megítélni. Tudod Turul, én is ismerek nagyon sok hátrányt szenvedett nagymamit, nagypapit, mamit és papit. "

Tudod ez  ugy volt,hogy valahogy megbekeltek a rendszerrel amikor az kezdett kiengedni,mert az emberi termeszet ilyen. nem szerettek meg, de mar nem gyuloltek.

Elfogadtak,hogy van egy hatar amit akkor sem lehetne tullepni ha az egesz MSZMP kozponti bizottsag holnaptol a legvadabb demokratava valik. Erre jo pelda az en oregapam is ,aki azt mondta valamikor a hetvenes evek elejen egy borozgatas utan ,nezd laci ez a rendszer ugy nez ki nem fog megbukni,,de jon egy uj generacio akik mar nem olyanok ,mint az otvenes evek emberei,meg egyaltalan a mi generacionk,a vilag azert itt is kinyilt kicsit, aktivizald magad a kiszben egy kicsit akarj lepj is be a partba,hogy olyanok keruljenek ott elobb utobb pozicioba mint te es a te korosztalyod . En akkor azt mondtam en ezt nem tudom megtenni mert alapjaiban utalom ezt az egesz rendszert es tudom ,hogy valojaban orult neki,hogy ezt mondtam,de megadta az egerutat ha ugy gondolom,hogy adjam fel a merev elutasitasat az egesznek.

Vegul is annak ellenere hogy jol kereso nyomdasz volt Horthy alatt de azert legjobban a hetvenes evekben elt az oreg ,vegul is azt a kis biztos egzisztenciat elerte amire valamikor egy munkasember vagyott.Es ezek nem voltak valami vilagmegvalto nagy dolgok.Es ezt a kadari kor masodik fele megadta a kisembereknek,.es ok vannak tobben.

Előzmény: bormester (209)