R-U-D Creative Commons License 2005.06.14 0 0 15

Magandang gabi ho

Ez egy 100% pur maszek túra. Őszintén szólva nem vágyom arra, hogy holmi utazásszervező megmondja, hogy mit és hogyan csináljak. Így sokkal de sokkal izgalmasabb és kalandosabb, nem beszélve arról, hogy sokkal többet fogok tudni Fülöp szigetekről mire odaérek, mint bármely más szervezett úton résztvevő túrista, aki nincsen rákényszerülve, hogy mélyrehatóan foglalkozzon az adott ország megismerésével még mielött odaér. Nekem muszály, hiszen fel kell készülnöm a helyi viszonyokra és lehetőségekre, hiszen még szállást sem foglalunk.

A 24 órás út nekünk 2 részre lesz bontva, mivel Kuala Lumpurból jövünk, így nem fog megviselni az utazás. Ez egyébként sem állna fenn, mivel januárban Bangkokot egy éjszakai repülés után néztük meg, jóllehet baromi fáradtak voltunk a nap végére.

Manilai városnézést én sem "komolynak" szántam, hallottam, hogy milyen piszkos, így egy felületes kiruccanás vacsorával lesz valszeg belőle. Remélem minimal haverjával !

Na pont erre lettem volna kiváncsi a távolságot illetően. A térképen Hundred Island nincsen 200 km távolságra, így azt gondolnám, hogy max 3-4 óra alatt ott van az ember. Biztos az az 1 nap? Nem a szigeteken gondoltunk megszállni, hanem Lucapban, bár úgy tudom Children's Islanden és Governor Islanden is van szállás lehetőség, előbbi 560peso, utóbbi 1900peso lévén, hogy guesthouse.

Igen, tudom, hogy a Taal v pont délre van Manilától, de hát reménykedtem, hogy fasza autópályák azért vannak. Sajna ez így ki fog maradni valszeg.

Puerto Princesaában mi sem akartunk maradni, sőt, ahogy lehet megyünk tovább Sabangba és ott szállunk meg (itt már kinéztem a Mary's beach resortot). Ugyan te hajóval mentél az underground riverhez, de sok leírást olvastam akik gyalog tették meg a 2 órás utat és rengeteg állattal találkoztak a monkey trailen (igen, majmokkal is:-) Mi szerintem ezt bevállaljuk.

El Nido ellötti archipelago is állítólag nagyon szép, ez megér 1-2 napot.

KÉRDÉS: milyen a tenger alatti élet? mit hallottál róla? Amit eddig tudok, hogy mind El Nino, mind El Nina és bombahalászat & cianidhalászat nagy kárt okoztak mindenhol.

Még szerencse, hogy a Busuangai roncsokra leszünk kiéhezve.

Sajnos lehet, hogy mi nem fogunk a "tubbathai elithez" tartozni, de a kötetlenségnek az a nagy előnye, hogy bármikor meggondolhatom magam.

Előzmény: Törölt nick (14)