Lizzi Creative Commons License 2005.06.14 0 0 1882

Sziasztok,

Egy kis háttér a vermonámhoz. Egy lakáshitel és felújítás meglehetősen leszűkítette anyagi lehetőségeimet zenélés terén. Mint már korábban írtam van egy Korg m1-esem, amin összeszenvedtem hammondhoz hasonlatos hangokat színuszhullámformából, de 16 hang polifóniával sajnos 4 harmonikus összekeverésével összvissz 4 billentyűt üthetek le. A vermonát 6eft-ért vettem (a reverb tank megér benne enyit). Ez nem nagy befektetés ahhoz hogy bal kéz basszus hangja (még ha elég más is mint amit szeretnék) ne vegye el a polyfóniát.

Egyébként a baszus hangja elég jó és határozott + egy kis csöves torzító és még illúzióim is támadnak. A B4 hangja jóval hammondosabb viszont vékony. Ha jól tudom az eredeti TG alsó hangkerekei sem színusz alkúak hanem szögletesített hullámformát adnak (kör négyszög bevágásokkal).

A beépített fx-et nem használtam, de ki sem próbáltam még igazán. Egyenlőre van egy Phase shifterem külön ami jobban szól másrészt készül a scanneres vibrato eredeti alkatrészekkel + házi leslie. Hát ennyi.

Ha kilábalok, tervezek újítani. Egy DB3-ast szeretnék én is, de addig még lehet változik a véleményem.(később pedig egy M3-ast)

Üdv és jó hammondozást:rt

Előzmény: djuice (1880)