Nem látok semmi drámát az epresben, pedig rám ijesztettetek :)
Most is van egy-egy rohadt szem, mint mindig, de nem több, mint máskor.
A lenyírt fű nekem az orgonabokor alatt felkupacolva kapta meg az esőt. Nekem is berohadt :( Nem szép tőlem, én a virágoskertbe azért felhasználtam. A többi (gázálarcban) a komposztra került. Oszlódjon ott tovább, ahogy akar.
Én nem látom értelmét ennek a mulcsszárításnak, de biztos bennem van a hiba. Igaz én csak 2-3 cm vastagon terítem a füvet, aztán tök jól megszárad, ott ahova szántam :)
A hétvége kudarca, hogy két sor salátát dobtam ki a komposztra :(
Valahogy az idén mindegyiket keserűnek éreztem, rakosgattam többször is a konyhában, aztán kidobtam. Szerintem a bolti jégsaláta kényeztetet el, azért nem ízlik :( Telepítettem padlizsánokat a helyére :))
A hétvége sikerélménye, hogy a tavaly telepített méregdrága szupermálnából az első pár szem megérett, és nagyon féltem, hogy túl késői fajta lesz, de ezek szerint nem, és mivel egy napon értek be az első szemek a fehér málnával, reménykedem, hogy sikerült ugyanannak a fajnak a piros változatát megkapnom :))))
A szőlőid közé ősszel telepítsetek biofajtákat !!! Aztán ha termőre fordultak, le lehet őket cserélni :)
A borsóból meg figyelmedbe ajánlom a Rondo nevűt: 10 cm-nél nagyobb hüvelyek, és óriási szemek. Nálunk most kezd érni :)))