Törölt nick Creative Commons License 2005.06.13 0 0 1510
Jaja, villanymotor, kapcsoló, belőle kinyúlik egy kábé 15 cm-es rúd, rajta egy korong, amelynek a széle be van vagdosva, és hajlítgatva, vagy csak simán hullámosítva. Esetleg a körbetekert rugószerű dolog is megteszi. És azért kiskanál, mert régebben kiskanállal habosították a neszkávét (pl. a szüleim). A prosztó műanyag olyan 5 euró, a puccosabb 10. Van persze krómozott lófasz is, egy ismerősömnek van, nem jobb, csak mutatósabb. Érdemes a kis boltokban az alsó polcokon kutakodni, szokott lenni.

Persze még adok tippeket a frappékészítéshez, hátha súlyos euróktól szabadítom meg görögöket: a mixeléshez csak cukor, kávé és víz használható, ha a tejet beletesszük, akkor nem hajlandó felhabzani. A hab keménysége csak a kávé és a víz mennyiségén múlik, érdemes kísérletezgetni. Érdemes erősre csinálni, a cukor és kávé nagyrésze úgyis a habban marad, ez majd a végén csordogál ki. Alternatív frappékészítés: tölcsérrel (vagy ennek híján összetekert papírral) beleteszünk egy fél-másfél literes flakonba cukrot, kávét és vizet, majd olyan 1-2 percig lelkesen rázogatjuk (persze előtte bezárjuk). A kialakult habos izét pohárba töltjük, rá jég, tej (esetleg még hideg víz).
Előzmény: Smartiie (1506)