"Ez nem igaz, de most alátámasztani nem tudom, ui. nincs számodra is értékelhető tudományos vizsgálat erről."
Van egyátalán bármilyen vizsgálat ?
Egyébként nagyon egyszerű eldönteni: cimboráék főznek pálinkát (jófajta barackból), beleöntök a cefréshordóba egy kis sósavat. Csak annyit, amennyi a gyomorban van.
Kinyírja a fajélesztőt.
"Hát te még arról nem is hallottál, hogy akár kis mennyiségű répacukor fogyasztása után is a szonda elszíneződött??"
Nem szineződik el.
Már megint az én térfelemen vagyunk: a vegyigyárakban gyakori a szondáztatás.
Nyugottan megihatsz egy csésze kávét 3 cukorral, nem szineződik el a szonda, ez UL.
"Igaz, hiszen az olajoknál a magas hőmérsékleten való sajtolást nevezik finomításnak"
Ez sem így van: az csak melegen sajtolt.
A finomítás (étolajoknál): hidegszűrés, centrifugálás, derítés, gőzölés, esetenként mosás. (ez megint a felezővonalon innen volt :))
"Szóval én már annak is nagyon örülnék, ha több teljes kiőrlésű kenyeret, barnarizst és szőlőcukrot, mézet, aszalt gyümölcsöt fogyasztanának az emberek (a finomított gabonatermékek és a szacharóz rovására),"
Ebben egyetértünk. :)
" és ha ezek az élelmiszerek nem kerülnének olyan sokba – így az átlagemberek is gond nélkül megengedhetnék maguknak."
Sajnos a "bio" termékek mindíg drágábbak a többinél.
(néha indokolatlanul is)
Szia: Peti