Szia Thulya !
"De pont ez az. Mivel a "nemnyomó" táborban lakozom nagyrészt, a "nemnyomó" átlagokat szeretném látni és, nem a "nyomóval" elvitt átlagközepet."
Akkor rajta. :)
Thuja occidentalis: "A cukorfogyasztás hatása a kálciumszükségletre".
(egyébként szerintem max 10%-os eltérést okoz a cukorfogyasztás/nemfogyasztás a kálciumszükségletben)
"Persze, nem csak mák van a (növényi) világon."
Ja. Csak azt emelted ki, mint legmagasabb Ca tartalmút.
"És még 7x11x13 módon. Ne erőltessük a monokultúrát."
Jöhetnek ám jó szezámos receptek. :)
(én csak a szezám-snackot ismerem)
"Én inkább maradnék a máknál. :-)"
Nem vagy már mai mákos, csak ne máktea formájában..! :)
"Aki meg akar lenni tej nélkül, nagyobb kockázat nélkül, több odafigyeléssel meg tud lenni, de ez alap, mint tisztáztuk: minél növényibb alapú az ember táplálkozása, annál jobban oda kell figyelnie és annál tudatosabbnak kell lennie."
Igen.
Tudod, a "naptármódszert" is azért nem szeretem, mert ne a naptár mondja meg, hogy akkor most ma este lehet-e, vagy nem, hanem a kedvem. :)
Ne a tápanyagtáblázat mondja meg, hogy most mit kell ennem (mákot ? szóját ? szezámmagot?), hanem szabadon ehessek azt, amit akarok.
Egyébként, ha folytatjuk a Te gondolatmenetedet, a szója, szezám, mák, stb. helyett még kevesebb pusztítással járna, ha algát ennél.
Az algák a kulturnövényekénél jobb hatásfokkal alakítják a napfényt (teljes értékű) fehérjékké, sokkal gazdaságosabban, mint bármi más.
Szia: Peti