R-U-D
2005.06.12
|
|
0 0
8
|
Szia!
Olvasgattam az Origót és hát nem is tudom most, hogy hova írjak, de mivel én indítottam ezt a topicot, tartom egy kicsit a frontot. Remélem azért nem csak hébehóba nézel be majd ide.
Olvastam az origón a repjegyekről:
Mi bruttó 224.000-ért tudtunk januárra az alábbi útvonalra foglalni (Malaysian): Bécs-Kuala Lumpur-Manila. Helyi járat: Manila-Puerto Princesa kb bruttó 40.000.
Az alábbi itinert terveztük 16 napra a szigeteken:
1. nap: érkezés délben Manilába, utána városnézés.
2. nap: Hundred Island Nat Park (itt lehet, hogy megszállunk 1 éjszakára, de nem szigeten)
3. nap: Central Cordilleras – Sagada, Bontoc
4. nap: Bontoc – Banuae (trekking, rizsteraszok stb)
5. nap: lehet, hogy Taal Volcanon keresztül (Banuae-től nem biztos, hogy belefér), de mindenképpen vissza Manilába
6. nap: reggel repülés Puerto Princesába
7-15 nap: Sabang, El Nido, majd Busuanga 3-4 napra.
Utazásunkat a különleges látnivalók, némi pihenés és persze a búvárkodás vezénylik. Az utóbbit Busuangán valósítanánk meg, ahol szinte egy komplett japán flotta található 20-40 méteres mélységben. Sajnos a wreck divinghoz szükséges vizsga még nincs meg, ezt helyben szeretnénk letenni, de az idő szűkössége miatt egyre jobban hajlunk az itthoni vizsgára.
Luzont bérelt autóval néznénk meg, de sajnos nem teljesen vagyok még tisztában, az itt szükséges utazási idővel, így örülnék, ha véleményeznéd az 1-6. napra vonatkozó tervezett programot ebből a szemszögből is. Egyébként nagyon rugalmasak leszünk, Manilán kívül nem foglalunk máshol szállást és egyébként is hátizsákban lesz az összes holmink. Remélem januárban nem lesz nehéz szabad szobákat találni. Ha van esetleg mégis szállásjavaslatod, úgy azt szívesen venném. Ha valamit nem szabad kihagynunk Luzon szigetén (annak is az északi részén), úgy várom javaslataidat.
Sajnos az idő szüke miatt nem tudjuk majd a déli részeket megnézni, így kimarad Boracay (amit nem is sajnálok annyira) és a Csoki hegyek (amit viszont igen, de a fotók alapján nem egy nagy durranás, már ha szabad ilyet leírni). Ami a Palawani utazásunkat nehezíti, az a sok utazással töltött idő: Sabang-El Nido 7 óra hajóval, El Nidó-Busuanga legalább ugyanennyi, bár erre vonatkozó infóm még nincsen. És persze ugyanez vissza.
Ami egy alternatív lehetőség, és nagyon szemezgetek vele az a Tubbatha reefs a Sulu tengeren. Ez az atoll az Unesco világörökség része és állítólag gyönyörű víz alatti világgal pompáztatja el a búvárokat. Ami mégis ellene beszél az az állítólag 300-400 dolláros ár / nap / fő és néha előforduló kalóz támadás. Ha erről hallottál esetleg valamit, úgy ne kímélj.
Még 1 kérdés: Banuae, azaz a hegyvidék, mennyire hideg januárban? Elég 1 pulcsi, vagy komoly kabáttal kellene felszerelkeznünk?
Előre is megköszönöm véleményedet, javaslataidat. |
Előzmény: Törölt nick (7)
|
|