szerintem is el kell felejteni a DHL-t, annál drágább nincs.
A következőket javaslom megfontolásra: USA-ból csak hajón tudod elhozni (aránylag) gazdaságosan, viszont akkor be kell ládáztatni, kikötőbe szállíttatni, kikötőben BIZTOSÍTÁSSAL feladatni, nagy valószínűséggel vagy Hamburgba, vagy Bremehavenbe érkezik, onnan újabb gyűjtőkamionnal haza hozatni, itthon vámoltatni (valamilyen számla, akár pro-forma kell!), úgyhogy az az ingyen hazahozható hami qurva drága lesz a végén. Én hozattam már haza Norvégiából, a gatyámat ráfizettem, habár nulla értékkel érkezett. Kapcsolatok nélkül nagyon megfontolandó (valamint lehet, hogy itthoni körülmények között nem is javíttatható)!
Németországban van abszolute megbízható szerviz (Klaus Spitzer/Aachen), de ott kifoghatsz nagyon jó orgonákat is! (Barbara Dennerlein orgonáját is ő csinálta) Én nála vettem B3 és C3 orgonáimat 122-es és 147-es Lesliek-kel, garanciát ad a melójára, az orgonákra. Drágább, mint máshol, de FULL SERVICE! Egy mercedes Vito-ban hoztam el a két orgonát, két pedálsort, két padot és a két lesliet!
Mellesleg tele van olcsó lacikákkal, sőt power-lacikkal is!
Szsz qurva jó három napot töltöttem Aachenben.