kozak26 Creative Commons License 2005.06.11 0 0 197
Mikor kiskoraban ki lett ultetve..... nem tudom, hogy a kert akkori gazdaja vajon takarta-e, vagy sem. Igy a fajtajat is homaly fedi. En csak egy eve vasaroltam meg a kertet, s a kivik szo szerint az olembe hulltak.
Amugy eleg jol turi a fagyokat, telen sem sikerult elfagynia. Tavasszal kapott egy alapos visszametszest apamtol (meg is ilyedtem, hogy nem lesz rajta termes az iden), betegseg jelei nem mutatkoztak rajta.
Egyebkent eleg maceras fogyasztani, ugyanis a gyumolcs merete nem nagyobb 2-3 cm-nel.
'98 as starkl katalogus szerint:

tellallo, gyors novekedesu, a szolohoz hasonloan lugasra futtathato(ahogy nalam is) kuszonoveny. Barna heju, pompas, ledus gyumolcse 13x annyi c vitamint tartalmaz, mint egy citrom. Vedett helyre ultetve nem kell Onnek sem lemondania a sajat termesztesu kiwirol. Ketlaki noveny, ezert mindig parban kell ultetni. Szallitasi meret 25-30 cm, cserepes, eros novenyeket kuldunk.
1 par 2390
1 termo 1340
1 porzo 1340

2004-es sieberz:

Issai minikivi
Issai ontermekeny minikivi
Augusztus vegen, szept elejen ero fajta. Vedett helyre ultessun. Konteneres noveny

Oriental delight ontermekeny kivi
Nagy gyumolcsu, szeptemberben ero fajta. Vedett helyre, savanyu talajba ultessuk.

Meg valami:

Sieberz ultetesi es apolasi utmutato:
Kiwi, minikiwi

ennek a novenynek egy savanyu jo vizatereszto kepessegu, laza, nedves talajra es napos vedett, deli fekvesu helyre van szuksege. A novenyt kordon vagy pergola melle ultessuk, hogy megkapaszkodhasson. Az elso evekben nem szukseges visszavagni. A viragzas majus kozepen- vegen kezdodik.
A minikowi fagyturobb es a kornyezeti feltetelekkel szemben igenytelenebb, mint az oriental kiwi. FIGYELEM!!!: a kiwi meszkerulo noveny, ne ultessuk meszes talajba es lagy vizzel ontozzuk

Ha meg talalok vmit, hozzairom
Előzmény: Évi5 (194)