Lecso11 Creative Commons License 2005.06.09 0 0 795

Simon Balázs a Basket Groot Loevenben folytatja 

Elhagyja Németországot a válogatott irányító 

Kaposvár, Loeven

A belga Basket Groot Leuven csapatához szerződött Simon Balázs, a Kaposvári KK egykori irányító játékosa. A válogatott kosárlabdázó egyértelmű célja, hogy az elmúlt szezonhoz képest sokkal több időt töltsön a pályán.

– Egy évre szóló megállapodást kötöttem a belga klubbal – mondta Simon Balázs. – Több csapat érdeklődött utánam – például a Riga – de a bonniak is szerettek volna tárgyalni velem. A belgák azonban rámenősebbek voltak és látszott, hogy velem képzelik el a jövőt. Ennek érdekében még az ajánlatukat is pozitívan módosították. A litvánok kivártak a bonniak pedig nem kerestek újra. A szezonom nem volt túl fényes, ezért is döntöttem gyorsan. Egy napot töltöttem Belgiumban, ahol találkoztam a holland vezetőedzővel Eric Buis-al. Vele elégedettek csapatnál, hiszen évek óta jobb helyezést értek el. Augusztus 15-én kell jelentkeznem Belgiumban, ekkor kezdődik a felkészülés. Ez az időpont ütközik a válogatott programmal is, ezért a nemzeti együttes vezetőivel egyeztetnem kell a folytatásról.