Kedves Ólomlábú.
No comment.. Amit irtál minősít..
Nem vagyok az "aranyapád" de még az is lehet lehetnék.. A gyűlöletet nem tudom hol érzed írásomban, de nem is érdekel.
Nem vagyok isten sem. Sőt felsőbb végzettségem sincs.. Amellett hogy a számtech a hobbim, én nem tanultam a vendéglátást , én abban nőttem fel. Ha ez mond valamit, a cukrászdám (amit családom 1888-ban alapitott) a Gasztronómiai Társaság védnöki tábláját viselte. És én is odaállok a tűzhelyhez, ha jót akarok enni..
Neked én sosem voltam "kishaver" de szerintem nem is leszek ezekután.
Nem fogok megőrülni attól ha valaki (akár Te) elmondja a negativ véleményét is , hisz ez is hozzátartozik a dologhoz. De azt is lehetne tételesen tenni, ahogy Te mondod..
Speciel én csak jókat tapasztaltam ahova betértem. Mert ha tényleg vendéglátós vagy, akkor tudod hogy egy egyszerü helyen kaphat jobb kaját az ember, mint egy proccos húúúdeétteremben...
Zur alle fälle 1-2 helyet is leirok. Argiris étterem , Jorgos taverna. Náluk minden alkalommal tiszta abrosz, gyors segítőkész kiszolgálás, friss kifogásolhatatlan ételek, hűtött italok (kivéve a Metaxa, az ahogy kell hűtés nélkül, hogy érezd az illatát, aromáját) vártak. Van a főutcán egy cukrászda is, ha jólemlékszem Pikantili a neve. Nagyon tetszett a hely, mivel itt találkoztam testközelben a mediterraneum számunkra kissé egzotikus cukrászművészetével. Nagy választékban találhat a hozzájuk betérő, az e tájra jellemző, olajos magvakkal, vajas-leveles tésztával, sziruppal készülő süteményeket és csemegéket, amik mellé "kísérőt" (nem szégyen ha valaki nem tudja miről beszélek , mivel legtöbb vendéglátóhelyen nagyon leszoktak a sütemény , kávé vagy égetett szesz mellé szervirozott 1dl ásványvízről) is felszolgáltak. Technológiai fegyelem és tisztaság, általános tisztaság, a tárolás tökéletessége volt a tapasztalatom. Mivel ez nekem vág szakmába, remélem legalább ezt elfogadod tőlem.. Általánosságban mindenhol vendégszeretetet , és a kedvességet tapasztaltam. Barátokat is szereztem (nem is keveset), akik mosolyogva üdvözölnek amikor a nyaralás első estéjén sétára indulunk a faluban.
Én nem vitázok , nem ezért járok ide. Gyűlölni és utálni sem tudlak, hiszen nem is ismerlek.Te sem ismersz, ígyhát Te se alkoss véleményt látatlanba.. Sznob én sem vagyok, elhiheted. De nem jövök zavarba ha egy normális helyen mondjuk "csigás" esszcájg is fel van rakva..
Nem hozom meg az örömet Neked hogy bemutatkozzak, vagy elkezdjek cimeket, fokozatokat, elért eredményeket sorolni (lehet Te kullognál el a végén sirva) mert elvem szerint nem a papirok vagy az aranygallér számit , hanem a tudás. Ami még számit , a szakma és a vendégek szeretete.. Remélem "közös" szakmánkban nem az alábbi nyelvezetet használod, mert avval nem öregbíted a Magyar "Vendéglátás" amúgyis megtépázott nimbuszát...
SzVSz szerénységből jobb lesz ha Te veszel órát, mert ahogy észreveszem még a fogalommal sem vagy tisztában. Felkészülésre nekem nincs szükségem ahhoz hogy válaszoljak, mivelhogy hálistennek legtöbbször tudom mit beszélek.. Ezennel ezt a témát én itt lezártnak tekintem, mert amit Te vitának hivsz, nem több hőbörgésnél... (sajnos...)