nemisbéka Creative Commons License 2005.06.08 0 0 1539

Belga kávé

 

3 csésze forró Nescafé Classic

3 kávéskanál cukor

1 mokkáskanál vanília

8 kávéskanál amaretto likőr

1/2 csésze tejszín

4 narancshéjgerezd

szegfűszeg a díszítéshez

A kávéban jól elkeverjük a cukrot, hozzáadjuk a likőrt, a vaníliát. Felvert tejszínt teszünk a tetejére. A naracshéjjal és szegfűszeggel díszítjük.

 

Holland kávé

 

2 csésze Nescafé Classic

4 kávéskanál cukor

8 kávéskanál gin

tejszín

A kávéscsészékbe beletesszük a cukrot, a gint, és erre öntjük rá a forró feketét. Tejszínt ízlés szerint öntünk hozzá.

 

Olasz kávé

 

2 csésze Nescafé Classic

1 gombóc vaníliafagylalt

1 kávéskanál mandulaszirup

tört mandula a díszítéshez

A kávé és a szirupot összeöntjük. A fagylalt hozzátesszük, és tört mandulavál megszórjuk.