nemisbéka
2005.06.08
|
|
0 0
1539
|
Belga kávé
3 csésze forró Nescafé Classic
3 kávéskanál cukor
1 mokkáskanál vanília
8 kávéskanál amaretto likőr
1/2 csésze tejszín
4 narancshéjgerezd
szegfűszeg a díszítéshez
A kávéban jól elkeverjük a cukrot, hozzáadjuk a likőrt, a vaníliát. Felvert tejszínt teszünk a tetejére. A naracshéjjal és szegfűszeggel díszítjük.
Holland kávé
2 csésze Nescafé Classic
4 kávéskanál cukor
8 kávéskanál gin
tejszín
A kávéscsészékbe beletesszük a cukrot, a gint, és erre öntjük rá a forró feketét. Tejszínt ízlés szerint öntünk hozzá.
Olasz kávé
2 csésze Nescafé Classic
1 gombóc vaníliafagylalt
1 kávéskanál mandulaszirup
tört mandula a díszítéshez
A kávé és a szirupot összeöntjük. A fagylalt hozzátesszük, és tört mandulavál megszórjuk. |
|